Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Minder basisverzekeringen

Kamer wil aanbod zorgverzekeringen uitdunnen

Kamer wil aanbod zorgverzekeringen uitdunnen

In de Tweede Kamer wordt gesproken over het grote aantal basisverzekeringen waaruit de consument kan kiezen. Dat moet wat het CDA betreft flink uitgedund worden.

Eén standaardpolis voor basisverzekering

De christendemocraten zien het liefst dat er maar één standaardpolis voor de basisverzekering overblijft. Eén polis voor alle verzekeraars. Minimaal wil het CDA dat het kabinet zich houdt aan het voornemen om de wildgroei van ‘kloonpolissen’ tegen te gaan. 

Kloonpolissen tegengaan

Daarbij gaat het om het verschijnsel dat een verzekeraar meerdere basispolissen aanbiedt met recht op dezelfde basiszorg, maar wel met heel verschillende tarieven. Daar moet minister Bruno Bruins van Volksgezondheid mee aan de slag, stelt Kamerlid Joba van den Berg.

Het voorstel van het CDA krijgt steun van D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie – en stevent daarmee af op een Kamermeerderheid.

Vergelijk zelf de basisverzekeringen en bespaar op uw zorgpremie in 2018!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek