Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Minder huizen verkocht in januari

Kadaster meldt dalende verkoopaantallen

Kadaster meldt dalende verkoopaantallen

Vorige maand zijn er minder huizen verkocht dan in januari 2017. Dit heeft het Kadaster bekendgemaakt. De daling bedroeg 3,1%. Het verschil met december 2017 was veel groter: bijna 40%. Daarmee is de grote stijging in die maand voor een groot deel teruggedraaid.

Woningverkopen in aantallen

Er wisselden in januari 2018 16.035 woningen van eigenaar. In de laatste maand van vorig jaar waren dat er nog 26.398, in januari 2017 stopte de teller op 16.555.

Verdeling over Nederland

De verdeling over het land gaf een wisselend beeld. Ten opzichte van januari 2017 stegen de verkopen in Limburg met 16,3% – terwijl de daling het grootst was in Zuid-Holland (6,9%). Vergeleken met december was er overal een daling te zien: de grootste in Friesland (49,7%) en de kleinste in Noord-Holland (31,6%).

Veel minder executieveilingen

Goed nieuws rondom de executieveilingen: in januari 2018 waren dat er nog maar 99, tegen 169 een jaar eerder. Dat is een daling van 41,4%.

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek