Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huizenprijzen bijna 9% omhoog

Grootste stijging in 16 jaar

Grootste stijging in 16 jaar

Na de verkoopcijfers is ook de ontwikkeling van de huizenprijzen bekendgemaakt door het Kadaster. Terwijl het aantal verkochte woningen daalt, stijgen de prijzen hard door. Afgelopen maand waren de huizen 8,8% duurder dan een jaar eerder. 

Stijging huizenprijzen van bijna 9% – grootste in 16 jaar

De gemiddelde huizenprijs in januari 2018 kwam uit op € 276.906. In dezelfde maand in 2017 was dat € 258.467 – een stijging dus van € 18.439, bijna 9%.

Deze stijging is de grootste in de afgelopen 16 jaar. We moeten terug naar 2001 voor een dergelijke stijging van de woningprijzen. 

Pieken en dalen op de woningmarkt

De woningmarkt heeft met de prijsstijgingen sinds het dal van juni 2013 in totaal alweer 24,8% gewonnen. Op dit moment zijn de prijzen nog maar 2% lager dan op het piekmoment in 2008. Het prijsniveau lag in januari 2018 ongeveer gelijk aan die in januari 2008.

 

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek