Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Duurzaamheid in hypotheekadvies

Vijf banken nemen onderwerp mee in gesprekken

Vijf banken nemen onderwerp mee in gesprekken

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) – de organisatie achter de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) – heeft afspraken gemaakt met banken over duurzaamheid als onderwerp in het hypotheekadvies.

Ruimere hypotheek bij energiebesparende maatregelen

Er zijn verschillende mogelijkheden om het verduurzamen van de eigen woning aantrekkelijk te maken. Eén daarvan ligt in de maximale hypotheek: die is wat ruimer als er energiebesparende maatregelen genomen worden. Bij een NHG-hypotheek is de kostengrens ook hoger, en kun je het geld voor die maatregelen parkeren in een Energiebespaarbudget.

Vijf banken met concrete afspraken

Het WEW ziet graag dat banken de consument stimuleren om een woning verduurzamen. Nu hebben vijf banken concrete afspraken gemaakt met het WEW om dat actief mee te nemen in hun hypotheekadvies. ABN Amro, Florius, Rabobank, Triodos Bank en Volksbank (BLG Wonen, SNS en RegioBank) hebben dit vastgelegd.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek