Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

VGZ: zorgpremie hoeft niet veel omhoog

Kostenbesparing goed mogelijk in zorg

Kostenbesparing goed mogelijk in zorg

Vorige week kwamen zorgverzekeraars CZ en Zilveren Kruis met alarmerende berichten over een forse stijging van de zorgpremies in 2019. Het subsidiëren van de basisverzekering vanuit de reserves houdt ergens op, stellen de verzekeraars.

VGZ: premiestijging kan beperkt worden

Topman Kliphuis van zorgverzekeraar VGZ denkt daar anders over. In zijn ogen moet het door kostenbesparingen bij zorginstellingen en verzekeraars mogelijk zijn om de premiestijging beperkt te houden.

Bezuinigingen bij zorginstellingen

VGZ heeft langetermijncontracten afgesloten met twaalf zorginstellingen. Daarin is vastgelegd dat de instelling bij bezuiniging een deel van de besparing mag houden. Daardoor dalen de zorgkosten omdat artsen geprikkeld worden om zuiniger zorg te leveren.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek