Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Toch compensatie van AEGON voor hypotheekklanten

Interne oversluiters krijgen ook vergoeding voor te hoge boeterente

Interne oversluiters krijgen ook vergoeding voor te hoge boeterente

Eerder deze week maakte de Consumentenbond bekend dat AEGON in haar ogen een aantal steken laat vallen bij de aanpassing van het beleid rondom boeterente bij het oversluiten van hypotheken. Eén van die steken was het feit dat AEGON geen compensatie heeft gegeven aan de zogeheten ‘interne oversluiters’.

Intern hypotheek oversluiten

Met interne oversluiters worden mensen bedoeld die al een hypotheek hadden bij AEGON, die hebben ingeruild voor een andere hypotheek bij AEGON. Ook bij hen kan een boeterente aan de orde zijn als een rentevastperiode opengebroken wordt. De mensen die daarbij volgens de nieuwe regels een te hoge oversluitboete hebben betaald kregen tot op heden geen compensatie. Wie de hypotheek heeft overgezet naar een andere bank kreeg die compensatie wél.

Toch compensatie voor interne oversluiters

AEGON geeft nu aan dat zij op 13 maart heeft besloten om ook de interne oversluiters te gaan compenseren. Binnenkort gaat de hypotheekbank daarmee starten.

Benieuwd naar de boeterente bij het oversluiten van uw eigen hypotheek? Check het met onze boeterente berekening!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek