Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Minister: problemen aflossingsvrije hypotheek beperkt

Hoekstra geeft antwoord op vragen uit Tweede Kamer

Hoekstra geeft antwoord op vragen uit Tweede Kamer

In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld aan minister Hoekstra van Financiën over de problemen die zouden ontstaan door aflossingsvrije hypotheken.

Problemen voor ouderen met aflossingsvrije hypotheek

Ouderenorganisatie Anbo had het probleem aangekaart dat honderdduizenden ouderen in de problemen zouden komen op de einddatum van hun aflossingsvrije hypotheek. Als ze dan niet voldoende vermogen hebben om hun overgebleven hypotheek af te lossen zouden ze verplicht hun woning moeten verkopen. Dit was voor de Tweede Kamer reden om vragen te stellen aan de minister.

Aandacht van AFM, DNB, ECB en het Rijk

Minister Hoekstra heeft daarop geantwoord dat „de discussie over mogelijke problemen bij aflossingsvrije hypotheken de aandacht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandsche Bank (DNB), de Europese Centrale Bank (ECB) en van het Rijk”. 

Probleemgroep zal beperkt zijn

Ook geeft hij aan dat niet uit te sluiten is dat er ouderen zijn die in de problemen kunnen komen, maar dat deze groep wel beperkt zal zijn.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: André te Brake van woensdag mei 23, 2018 08:51
    Ik sluit me hier helemaal bij aan! Als we zo doorgaan zit over 25 jaar een groot deel van ons gezamenlijke vermogen in onze woningen. Dat klinkt leuk maar je kunt dat geld alleen vrijmaken door je huis te verkopen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Vroeger kon je tot 110 procent van je woningwaarde ongeveer wel een huis kopen en kon je voor een groot deel aflossingsvrij lenen. Dat is niet wenselijk. Het idee dat je zo snel mogelijk onder de 75 procent zit is heel goed. Maar 100 procent aflossen is volstrekt overdreven.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek