HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Minister: problemen aflossingsvrije hypotheek beperkt

Hoekstra geeft antwoord op vragen uit Tweede Kamer

Hoekstra geeft antwoord op vragen uit Tweede Kamer

In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld aan minister Hoekstra van Financiën over de problemen die zouden ontstaan door aflossingsvrije hypotheken.

Problemen voor ouderen met aflossingsvrije hypotheek

Ouderenorganisatie Anbo had het probleem aangekaart dat honderdduizenden ouderen in de problemen zouden komen op de einddatum van hun aflossingsvrije hypotheek. Als ze dan niet voldoende vermogen hebben om hun overgebleven hypotheek af te lossen zouden ze verplicht hun woning moeten verkopen. Dit was voor de Tweede Kamer reden om vragen te stellen aan de minister.

Aandacht van AFM, DNB, ECB en het Rijk

Minister Hoekstra heeft daarop geantwoord dat „de discussie over mogelijke problemen bij aflossingsvrije hypotheken de aandacht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandsche Bank (DNB), de Europese Centrale Bank (ECB) en van het Rijk”. 

Probleemgroep zal beperkt zijn

Ook geeft hij aan dat niet uit te sluiten is dat er ouderen zijn die in de problemen kunnen komen, maar dat deze groep wel beperkt zal zijn.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: André te Brake van woensdag mei 23, 2018 08:51
    Ik sluit me hier helemaal bij aan! Als we zo doorgaan zit over 25 jaar een groot deel van ons gezamenlijke vermogen in onze woningen. Dat klinkt leuk maar je kunt dat geld alleen vrijmaken door je huis te verkopen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Vroeger kon je tot 110 procent van je woningwaarde ongeveer wel een huis kopen en kon je voor een groot deel aflossingsvrij lenen. Dat is niet wenselijk. Het idee dat je zo snel mogelijk onder de 75 procent zit is heel goed. Maar 100 procent aflossen is volstrekt overdreven.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen