Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

FED

Uitleg over financiële woorden

FED is de afkorting van Federal Reserve Board: het hoogste bestuursorgaan van de Amerikaanse Centrale Bank.

FED is de afkorting van Federal Reserve Board: het hoogste bestuursorgaan van de Amerikaanse Centrale Bank.De Fed is opgericht in 1913. De FED bestaat uit een netwerk van 12 regionale Federal Reserve Banks met daarnaast de centrale co├╢rdinerende instellingen in Washington. Deze zijn de Board of Governors, die bestaat uit zeven leden die voor veertien jaar zijn benoemd door de President. De leden van deze board zijn professionele economisten en bankiers. Bijeenkomsten van de FED worden door beleggers altijd scherp gevolgd omdat vaak aanwijzingen verkregen kunnen worden over de toekomstverwachtingen en toekomstplannen van de centrale bank. Deze kunnen van zeer grote invloed zijn op de economie en dus de koersen van de op de beurs verhandelde effecten.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Uitleg financiële woorden

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek