Vragen? Bel ons: 088-22 77 311
datum: 24-03-2014

Vraag:

Kan ik een doorlopend krediet afsluiten voor een verbouwing?

Antwoord HomeFinance:

Als uw inkomen het toelaat is het op zich mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten voor een verbouwing. Er is echter een belangrijk aandachtspunt: de rente van een doorlopend krediet is niet fiscaal aftrekbaar.

Net als de rente die u betaalt voor een hypotheek kan ook de rente van een consumptief krediet fiscaal aftrekbaar zijn, als u het geleende geld gebruikt voor uw eigen woning. Voor die belastingaftrek moet de lening wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het doorlopend krediet voldoet niet aan die voorwaarden. De persoonlijke lening wel. Als u een verbouwing wilt financieren met een consumptief krediet, is het dus logischer om te kiezen voor een persoonlijke lening voor verbouwing.

Door daarvoor te kiezen in plaats van een hypotheek bespaart u op de te maken kosten. Bij het afsluiten van een (extra) hypotheek komen immers kosten kijken zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. De rente op de persoonlijke lening ligt wel wat hoger. Het verschil in rente kan prima gecompenseerd worden door het verschil in kosten.

Klik hier om de actuele rente van leningen te vergelijken
Voor een overzicht van veelgestelde vragen over het lenen van geld, klik hier

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.