Search
Close this search box.

Kan ik een doorlopend krediet afsluiten voor een verbouwing?

Vraag:

Kan ik een doorlopend krediet afsluiten voor een verbouwing?

Antwoord HomeFinance:

Als uw inkomen het toelaat is het op zich mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten voor een verbouwing. Er is echter een belangrijk aandachtspunt: de rente van een doorlopend krediet is niet fiscaal aftrekbaar.

Net als de rente die u betaalt voor een hypotheek kan ook de rente van een consumptief krediet fiscaal aftrekbaar zijn, als u het geleende geld gebruikt voor uw eigen woning. Voor die belastingaftrek moet de lening wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het doorlopend krediet voldoet niet aan die voorwaarden. De persoonlijke lening wel. Als u een verbouwing wilt financieren met een consumptief krediet, is het dus logischer om te kiezen voor een persoonlijke lening voor verbouwing.

Door daarvoor te kiezen in plaats van een hypotheek bespaart u op de te maken kosten. Bij het afsluiten van een (extra) hypotheek komen immers kosten kijken zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. De rente op de persoonlijke lening ligt wel wat hoger. Het verschil in rente kan prima gecompenseerd worden door het verschil in kosten.

Klik hier om de actuele rente van leningen te vergelijken
Voor een overzicht van veelgestelde vragen over het lenen van geld, klik hier

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek