HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.

Is de rente van een lening voor verbouwing fiscaal aftrekbaar?

Vraag:

Is de rente van een lening voor verbouwing fiscaal aftrekbaar?

Antwoord HomeFinance:

Net als de rente die u betaalt voor een hypotheek is ook de rente van een lening fiscaal aftrekbaar, als u het geleende geld gebruikt voor uw eigen woning. Dus ook als u een lening afsluit voor verbouwing. Er zijn wel voorwaarden waaraan voldaan moet worden om recht te hebben op die belastingaftrek. Niet elke lening voldoet aan die voorwaarden: de persoonlijke lening wel, het doorlopend krediet niet.

Een verbouwing is vaak een behoorlijke investering. Het terugbetalen van de lening zal dan ook uitgesmeerd worden over een langere periode dan een lening voor een auto. Dat is geen probleem: een verbouwing aan de eigen woning daalt niet zo snel in waarde. Een langere looptijd zorgt voor lagere lasten per maand voor de lening.

Wat is nu de beste keuze voor de financiering van uw verbouwing ΓÇô een hypotheek of een persoonlijke lening? Door te kiezen voor een persoonlijke lening voor verbouwing bespaart u op de te maken kosten zoals notariskosten, taxatiekosten en advieskosten. De rente op de persoonlijke lening ligt wel wat hoger dan bij een hypotheek. Compenseert het verschil in kosten het renteverschil? Door de totale kosten van een hypotheek en een lening te vergelijken krijgt u een antwoord op deze vraag.

Leningen vergelijken op rente en voorwaarden
Meer veelgestelde vragen over leningen

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
ING 6,80%
Freo 6,90%
Rabobank 6,90%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Vrijblijvend hypotheek aanvragen