Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Amerikaanse inflatie – CPI

Actuele en historische inflatie in de VS (CPI)

Als over de Amerikaanse inflatie wordt gesproken, wordt vaak de Consumer Price Index (CPI) bedoeld. Deze consumentenprijsindex is de gemiddelde prijs van een standaardpakket goederen en diensten dat door huishoudens uit de Verenigde Staten (VS) aangeschaft kan worden voor consumptie. De Amerikaanse CPI wordt maandelijks door het U.S. Bureau of Labor Statistics bekendgemaakt.

De CPI wordt vaak gebruikt als maatstaf om de Amerikaanse inflatie mee weer te geven. De Amerikaanse inflatie wordt dan gemeten als de procentuele stijging van de CPI in een bepaalde periode ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar. Op deze pagina vind je de actuele en historische CPI voor de Verenigde Staten.

Actuele Amerikaanse inflatie cijfers (CPI)

Hieronder vind je een overzicht van de meest recente Amerikaanse inflatiecijfers op basis van de CPI. Alle percentages geven de procentuele verandering aan van de betreffende maand ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De tabellen wordt iedere maand geupdate nadat het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics of de OECD een nieuwe Amerikaanse CPI waarde bekendmaakt.

Amerikaanse inflatie (CPI)
01-10-2023 3,24%
01-09-2023 3,70%
01-08-2023 3,67%
01-07-2023 3,18%
01-06-2023 2,97%
01-05-2023 4,05%
01-04-2023 4,93%
01-03-2023 4,98%
01-02-2023 6,04%
01-01-2023 6,41%

Historische Amerikaanse inflatie cijfers (CPI)

Om een goed beeld te krijgen van de Amerikaanse inflatie ontwikkeling, vind je hieronder een grafiek met een overzicht van de historische inflatie cijfers uit de VS. Je kunt de periode zelf aanpassen.

Wij gebruiken verschillende bronnen voor bovengenoemde gegevens, te weten het CBS, de OECD en Eurostat.

Hier komt je shortcode voor de tabel
Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek