HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

ZLM’s biedt als eerste elektrische autoverzekering aan

Innovatie in de markt voor autoverzekeringen

In een markt waar elektrisch rijden een steeds grotere aandeel krijgt, introduceert ZLM Verzekeringen als eerste grote verzekeraar in Nederland een aparte verzekering voor elektrische auto’s. Dit aanbod, inclusief pechhulp bij een lege accu is een nieuwe en belangrijke ontwikkeling in de verzekeringswereld.

Aandeel elektrische auto’s groeit, maatwerk verzekering is echte noodzaak aan het worden

De verschuiving naar elektrisch aangedreven auto’s (maar ook bestelbusjes en vrachtauto’s) was aanvankelijk vooral in de zakelijke markt zichtbaar. Maar tegenwoordig weet de elektrische auto ook de particulier te bereiken. Door deze trend ontstaat steeds meer de noodzaak voor verzekeringsproducten die aansluiten bij de specifieke kenmerken en risico’s van elektrische voertuigen, zoals de impact van weersomstandigheden op de actieradius en de uitdagingen die met de accuduur te maken hebben.

De verzekering voor elektrische auto’s van ZLM

De nieuwe verzekering van ZLM gaat verder dan alleen het bieden van noodhulp; het houdt rekening met de hogere waarde en potentieel grotere schaderisico’s van elektrische auto’s, vooral bij ongelukken die de accupakketten raken. Ook beloofd ZLM dat de eigenaren van elektrische auto’s met deze polis financieel beter uit zijn. Dit komt omdat ZLM betere en diepere kennis wil opbouwen op het gebied van elektrisch rijden en haar verzekeringen hierop steeds beter wil aanpassen.

Reacties uit de verzekeringssector

De introductie van deze gespecialiseerde verzekering heeft andere verzekeraars wakker gemaakt. Op dit moment bieden veel verzekeraars, zoals Centraal Beheer en Univé, nog geen specifieke verzekering voor elektrische voertuigen aan. ZLM is in dit geval de eerste verzekeraar met een maatwerk verzekeringsproduct voor elektrische auto’s, maar zeker niet de laatste verwachten wij.

Conclusie: Verzekeringen voor elektrische auto’s zijn in opkomst

ZLM’s initiatief kan worden gezien als een belangrijke keerpunt voor de richting waarin de markt voor autoverzekeringen zich beweegt, met speciale aandacht voor duurzaamheid en technologische ontwikkelingen. Verzekeraars zullen hun bestaande autoverzekeringen kritisch moeten bekijken en wellicht een heroverweging van risico-inschattingen specifiek voor elektrische auto’s maken. De vraag is niet zozeer óf andere verzekeraars zullen volgen met soortgelijke innovaties, maar wanneer. Het kan natuurlijk ook zijn dat zij andere strategieën zullen ontwikkelen om aan de behoeften van elektrische voertuigeigenaren te voldoen. HomeFinance blijft dit nieuws op de voet volgen!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrijblijvend hypotheek aanvragen