Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

ZLM’s biedt als eerste elektrische autoverzekering aan

Innovatie in de markt voor autoverzekeringen

In een markt waar elektrisch rijden een steeds grotere aandeel krijgt, introduceert ZLM Verzekeringen als eerste grote verzekeraar in Nederland een aparte verzekering voor elektrische auto’s. Dit aanbod, inclusief pechhulp bij een lege accu is een nieuwe en belangrijke ontwikkeling in de verzekeringswereld.

Aandeel elektrische auto’s groeit, maatwerk verzekering is echte noodzaak aan het worden

De verschuiving naar elektrisch aangedreven auto’s (maar ook bestelbusjes en vrachtauto’s) was aanvankelijk vooral in de zakelijke markt zichtbaar. Maar tegenwoordig weet de elektrische auto ook de particulier te bereiken. Door deze trend ontstaat steeds meer de noodzaak voor verzekeringsproducten die aansluiten bij de specifieke kenmerken en risico’s van elektrische voertuigen, zoals de impact van weersomstandigheden op de actieradius en de uitdagingen die met de accuduur te maken hebben.

De verzekering voor elektrische auto’s van ZLM

De nieuwe verzekering van ZLM gaat verder dan alleen het bieden van noodhulp; het houdt rekening met de hogere waarde en potentieel grotere schaderisico’s van elektrische auto’s, vooral bij ongelukken die de accupakketten raken. Ook beloofd ZLM dat de eigenaren van elektrische auto’s met deze polis financieel beter uit zijn. Dit komt omdat ZLM betere en diepere kennis wil opbouwen op het gebied van elektrisch rijden en haar verzekeringen hierop steeds beter wil aanpassen.

Reacties uit de verzekeringssector

De introductie van deze gespecialiseerde verzekering heeft andere verzekeraars wakker gemaakt. Op dit moment bieden veel verzekeraars, zoals Centraal Beheer en Univé, nog geen specifieke verzekering voor elektrische voertuigen aan. ZLM is in dit geval de eerste verzekeraar met een maatwerk verzekeringsproduct voor elektrische auto’s, maar zeker niet de laatste verwachten wij.

Conclusie: Verzekeringen voor elektrische auto’s zijn in opkomst

ZLM’s initiatief kan worden gezien als een belangrijke keerpunt voor de richting waarin de markt voor autoverzekeringen zich beweegt, met speciale aandacht voor duurzaamheid en technologische ontwikkelingen. Verzekeraars zullen hun bestaande autoverzekeringen kritisch moeten bekijken en wellicht een heroverweging van risico-inschattingen specifiek voor elektrische auto’s maken. De vraag is niet zozeer óf andere verzekeraars zullen volgen met soortgelijke innovaties, maar wanneer. Het kan natuurlijk ook zijn dat zij andere strategieën zullen ontwikkelen om aan de behoeften van elektrische voertuigeigenaren te voldoen. HomeFinance blijft dit nieuws op de voet volgen!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek