Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Faillissementen en online vergelijkers

Zijn vergelijkingssites slecht voor adviseurs?

Zijn vergelijkingssites slecht voor adviseurs?

Er zijn van die periodes dat er even nauwelijks blogs van mijn hand online komen hier. Dan zijn we druk met andere dingen en gelukkig schrijft Jos Koets lekker door dus jullie hoefden je niet te vervelen qua blogs over geldzaken. Deze keer was die periode zo lang dat mijn moeder me gisteren vroeg of ik nog wel voor HomeFinance werkte… en ja hoor mam, ik ben er nog!

Druk met Lening.nl: zakelijk lenen online!

Waar waren we nou zo druk mee? Ik zou zeggen: check Lening.nl! We hebben hard gewerkt aan een nieuwe versie, gisteren is die online gekomen. Als je daar al vaker bent geweest om leningen te vergelijken zie je het verschil misschien. Wij in elk geval zéker wel en er zat een hoop werk in kan ik je vertellen. Niet alleen ziet alles er nu anders uit, we hebben ook een mooie nieuwe vergelijking van zakelijke leningen toegevoegd – daarover vertel ik volgende week wel een keer meer.

Zakelijk lenen vergelijken op Lening.nl

Faillissementen van grote namen

Nu de site live is kan ik weer om me heen kijken naar andere onderwerpen dan leningen. Ook wel weer fijn moet ik zeggen. Alhoewel het onderwerp dat nu in m’n hoofd zit dan weer verre van fijn is: al die faillissementen van grote namen. V&D ligt nog vers in ons geheugen, nu blijkt koper … dat ik niet direct op de naam kan komen zegt wel iets … Hudson’s Bay het ook al heel zwaar te hebben. En Intertoys dan! Eerst wordt Bart Smit geïntegreerd, dan gaan ze failliet. CoolCat – ook al failliet. En nu Roto Smeets, de drukker van Donald Duck en Libelle. Wij zijn enthousiast lid van de Donald Duck dus dat raakt me wel.

Ergens word ik er een beetje verdrietig van, maar tegelijk is het ook allemaal heel verklaarbaar. Werken we er met z’n allen zelf aan mee dat deze bedrijven het niet redden – buiten natuurlijk de vraag of ze niet iets hadden kunnen doen om doorlopend te innoveren enzo. 

Boodschappen laten bezorgen: gemak en tijdsbesparing

Neem nou de winkelketens. Ik weet niet hoe vaak jij nog in een fysieke winkel komt – ik in elk geval nog nauwelijks. Zelfs voor m’n boodschappen ben ik heel blij overgestapt op bezorgen: elke keer als de AH-wagen voorrijdt met m’n kratten ben ik zielsgelukkig met die keuze. Daarbij gaat het niet om prijs, maar om gemak en tijdsbesparing.

AH boodschappen bezorgen

Speelgoed: online op zoek naar goedkoopste aanbieder

De afgelopen 10 jaar heb ik – naast supermarkten – denk ik vooral speelgoedwinkels gezien. Ja, Intertoys en Bart Smit vooral, want ja – jonge kinderen die graag speelgoed willen kijken om te bedenken wat ze graag willen kopen of vragen. Maar heel eerlijk: als het om duurdere aankopen ging koos ik er toch vaak voor om vervolgens online te gaan vergelijken waar ik die aankoop het goedkoopst kon doen. En kocht ik grote LEGO-dozen bijvoorbeeld steevast via een webshop. Soms was die dan wel van Bart Smit of Intertoys, maar dan puur omdat zij de beste prijs hadden. Die LEGO-sets zijn uniform dus als kopen in de winkel – buiten dat je het direct kunt meenemen – niets toevoegt, dan koop ik het liever zo goedkoop mogelijk.

LEGO sets kopen: in de winkel of online?

Online vergelijken en kopen of heb je meer nodig?

Waar het eigenlijk om draait in deze voorbeelden is de vraag wat ik als consument belangrijk vind. Is de prijs het belangrijkst of heb ik meer nodig? Bij de boodschappen was de prijs voor mij niet doorslaggevend, bij het speelgoed wel.

Zo werkt het met geldzaken natuurlijk ook. Heb je persoonlijk advies nodig, dan ga je naar een tussenpersoon om de hoek. Of een online tussenpersoon met telefonisch en chatadvies, omdat je dat praktischer vindt in je tijd. Ben je ervan overtuigd dat je genoeg weet om zelf je keuzes te maken, dan kun je online op zoek naar de meest geschikte hypotheek, lening of spaarrekening en die gewoon zelf regelen.

Uitleg, berekeningen en vergelijkingen van geldzaken

Hier bij HomeFinance doen we ons best om je op onze websites (bijv HomeFinance.nl, VanSpaarbankVeranderen.nl, Lening.nl en Credit-card.nu) veel uitleg te geven over geldzaken, op een begrijpelijke manier. Zodat jij snapt waar het over gaat en wat er belangrijk is in jouw keuze voor een hypotheek, lening of spaarrekening.

We helpen je met berekeningen – denk aan wat je maximaal kunt lenen of wat een lening of hypotheek je per maand gaat kosten. En we vergelijken de markt voor je – daarbij staat rente meestal centraal (vooral op ActueleRenteStanden.nl). Heb je meer nodig dan alleen die kennis en de vergelijkingen op je beeldscherm, dan ga je naar een adviseur. Heb je genoeg aan de kennis, berekeningen en vergelijkingen – dan kun je online je geldzaken in orde maken.

Hypotheken berekenen en vergelijken op HomeFinance.nl

Vergelijkingssites slecht voor adviseurs?

Zijn vergelijkingssites daarmee slecht voor adviseurs? Ik vind van niet: de consument die meer nodig heeft dan wat de vergelijker biedt gaat tóch op zoek naar advies. Sterker nog… als het even meezit weten ze al heel wat over het onderwerp, waardoor de adviseur veel minder hoeft uit te leggen en efficiënter kan adviseren.

Het persoonlijke advies, dát is de toegevoegde waarde van de tussenpersoon. Dat kunnen wij hier online niet bieden want we kennen jou niet. Wel kunnen we je heel veel waarde geven aan informatie, berekeningen en vergelijkingen. En dat doen we met heel veel plezier!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek