Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Automatische taxatie de toekomst?

Check online de waarde van uw koopwoning

Check online de waarde van uw koopwoning

Vandaag mag u even testen wat de waarde is van uw koopwoning. Vorige week schreef ik een column op de IEX over de Onzin van het taxatierapport. Ook op HomeFinance.nl heb ik hier al vaker aandacht aan besteed.

Taxatie van een woning

Automatische taxaties zijn de toekomst

In een blog van een paar maanden geleden gaf ik al aan dat het mij niet zou verbazen dat het taxatierapport wordt afgeschaft en dat er overgestapt zal worden op automatische taxaties. Op het gebied van deze automatische taxaties zijn al meerdere partijen actief in Nederland. In bovengenoemde blog en column noemde ik Calcasa. Maar zij zijn niet de enige.

Walter Living

Ik kreeg naar aanleiding van mijn column van vorige week een reactie via de mail van de Marketingmanager van Walter Living. Even een korte opsomming uit deze mail:

Met veel interesse heb ik uw column gelezen op iex.nl. Ik ben het helemaal eens met de conclusie van uw column. Ik zou u graag willen wijzen op walterliving.com. Walter Living gelooft in de kracht van data, technologie en design. Wij bouwen aan het beste geautomatiseerde waarderingsmodel (AVM) op de markt. Van elke woning in Nederland weten we de waarde, of deze te koop staat of (nog) niet. Daarbij gaat het niet om één waarde van een woning, maar vier verschillende waardes. Dit heeft met de onderhoudsstaat te maken, de woning heeft namelijk een andere waarde als het een opknapper is of als deze net gerenoveerd is. Met het product Walter Plus is het mogelijk om een bijna volledig taxatierapport te kopen voor slechts 24,95 euro.

Ons doel is om consumenten te helpen met het doen van een juist (openings)bod. Dat doen we op basis van cijfers, keiharde data. Met deze methode hebben we al veel mensen kunnen helpen met het doen van een juist openingsbod.

Wat je vindt op walterliving.com is de waarde van het huis, de 4 meest vergelijkbare referentiepanden (op basis van de transactieprijs), overige referentiepanden en de cijfers van de buurt. Dit bieden wij kosteloos aan, alleen voor de aanschaf van Walter Plus vragen wij een vergoeding.

Hoe goed zijn de waarderingen?

Natuurlijk was ik nieuwsgierig en ik heb gelijk even getest welke waardes er naar boven komen voor mijn koopwoning. Deze waren als volgt:

 • Als nieuw: 298.000 euro
 • Goed: 265.000 euro
 • WOZ waarde 2019: 252.000 euro
 • Gemiddeld: 246.000 euro
 • Opknapper: 203.000 euro

Op het ogenblik worden de woningen bij ons in de straat voor rond de 280.000 euro verkocht. Gezien bovenstaande cijfers zou dit aan de te hoge kant zijn. Echter de woningen zijn schaars en het buurtje is gewillig. Ik kan wel leven met de waardes die Walter Living geeft op hun website.

Ik ga er van uit dat u ook even gaat testen. Ik zou het leuk vinden als u uw ervaring zou delen in de reacties onder deze blog.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. Reactie op: Sabine van dinsdag oktober 22, 2019 17:20
  Een link naar een voorbeeld van Walter Plus vind je op elke rapportpagina: https://walterliving.com/report-plus/phkm5sgh2f9chckm3tc4a7bp. Helaas is ons rapport (nog) niet geldig voor het afsluiten of voor het aan laten passen van een hypotheek. We zijn er hard mee bezig om dat te realiseren. Je kunt je wel aanmelden voor een maandelijkse update over de waarde van je huis, dan ontvang je periodiek een mail met daarin de ‘nieuwe’ waarde van je woning. Mocht er iets veranderen, dan kun je actie ondernemen om je hypotheek aan te laten passen.

 2. Reactie op: G. van vrijdag oktober 18, 2019 14:38
  Dagelijks zijn we bezig om ons model beter en slimmer te maken. De conclusie die u trekt is daarom voor ons erg waardevol. Graag zou ik het adres willen weten om te kunnen onderzoeken waarom onze schatting afwijkt van de verwachting. Zou u ons een whatsapp bericht willen sturen op 0202443125 met daarin het adres, dan kijken we graag met u mee.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek