Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geld lenen, kost echt geld

Probeer lenen altijd zo veel mogelijk te voorkomen

Probeer lenen altijd zo veel mogelijk te voorkomen

De coronacrisis zorgt ervoor dat veel Nederlanders in de financiële problemen zullen komen. De verwachting is dat het aantal mensen in de WW naar de 700.000 gaat. Dit zou hetzelfde aantal zijn als in 2014 tijdens de financiële crisis. Ik ben zelf nog negatiever en verwacht dat het aantal werklozen naar de 1.000.000 gaat.

Voorlopig wordt er alles uit de kast gehaald om mensen niet in financiële problemen te laten komen. Zelfstandigen kunnen bij banken een lening aanvragen om tijdelijk te kunnen “overleven”. Natuurlijk zullen banken de aanvragen goed bekijken. Dit zorgt wel voor vertraging en “boosheid” bij zelfstandigen.

Als je toch leent… vergelijken loont!

Huizenbezitters hebben de mogelijkheid om drie maanden hun hypotheek niet te betalen. Dit is een mooi gebaar maar het bedrag zal toch terug betaald moeten worden. Lenen – ook als dit nu tijdelijk voor 0% rente is – kost altijd geld.

Wie een lening nodig heeft, kan via internet eigenlijk wel wat euro’s “verdienen”. Een goede zoektocht bespaart in de te betalen rente. Op deze site kun je een groot aantal leningen vergelijken en dan zie je dat de hoogte van de te betalen rente afhankelijk is van het te lenen bedrag en de gekozen leenvorm. Ik zie grote verschillen in leenrentes op deze site: de rente die kredietverstrekkers vragen voor een lening, loopt van 3,8% voor een persoonlijke lening van 25.000 euro tot zelfs 13% voor een doorlopend krediet van 2500 euro. Dit is een verschil van meer dan 9%! Ook als je uitgaat van een specifiek gewenst leenbedrag dan zijn de verschillen tussen de kredietverstrekkers vaak groot. Vergelijken loont!

Rood staan en kopen op afbetaling

Wie trouwens rood staat bij zijn bank betaalt vaak ook minimaal 9% rente. Wie even iets koopt op afbetaling bij een winkel moet niet schrikken want de betaalde rente die wordt doorberekend is namelijk vaak 14%! Stel iemand staat iedere maand 1.000 euro rood bij zijn bank en de rente is 9%. Dan betaalt deze persoon ieder jaar 90 euro.

Private lease en de auto staat stil

Al eens gedacht wat de gevolgen zijn van de mensen die een private lease auto hebben en in financiële problemen komen? Zij hebben de auto normaal gesproken nodig voor hun werk. Echter zij moeten nu tijdelijk thuiswerken waardoor de auto eigenlijk niet nodig is. Als zij vanwege de crisis ook nog ontslagen worden dan moet er een uitkering worden aangevraagd. Dan zitten zij thuis en staat er een dure auto voor de deur die eigenlijk niet meer betaald kan worden. Veel mensen hebben een private lease contract van vijf jaar. De financiële gevolgen om onder dit contract uit te komen zijn groot.

Geld lenen, kost altijd geld. Probeer het daarom te voorkomen!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek