Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Extra geld verdienen: online en offline ideetjes

Tips voor extra inkomen met of zonder internet

Tips voor extra inkomen met of zonder internet

We leven in bijzondere tijden. De wereld staat op z’n kop door corona, net als het leven van heel veel mensen. Met in veel gevallen ook gevolgen voor het inkomen. Als die gevolgen negatief zijn, hoe kun je dan (meer) geld verdienen?

Winnaars en verliezers door corona

Qua omzet en inkomen heb je in deze crisis duidelijke winnaars en verliezers. Winnaars zijn vooral de webshops denk ik: die draaien topomzetten. Mensen zitten thuis, willen/mogen niet de deur uit om te gaan winkelen maar hebben wel heel veel tijd over. Dus gaan ze rondsurfen en spullen online bestellen. 

Webshops doen goede zaken tijdens corona

Is geld verdienen profiteren?

Naast webshops heb je nog een aantal sectoren die profiteren van corona. Dat profiteren bedoel ik dan niet negatief, al komt dat in deze tijd wel snel zo over. Als je toevallig in een business zit die nu veel omzet draait is dat gewoon fijn voor je, vind ik.

Ook als je creatief genoeg bent om nu iets nieuws op te zetten waar je geld mee kunt verdienen, prima. Er zijn heel wat mensen die elke poging om nu iets aan de man te brengen als profiteren zien – zeker als de verkoopargumenten met corona te maken hebben – maar dat vind ik niet. Alleen voor woekeraars met mondkapjes heb ik weinig respect.

Creativiteit bij ondernemers

Creativiteit zie je genoeg bij ondernemers met een ingestorte business. Een heel mooi voorbeeld vind ik al die restaurants die nooit aan bezorgen en afhalen deden, maar dat na de coronasluiting binnen no-time hadden ingericht. Prachtig. Alle online initiatieven van coaches, trainers, artiesten, kappers… supermooi om te zien. Want tja, als je zelf thuis moet blijven en je klanten ook – dan moet je inventief zijn en kun je alleen online nog iets verzinnen. 

Mijn eigen werk en corona

Voor mijzelf is de inhoud van m’n werk ook volledig anders. Niet hier bij HomeFinance: wij zijn al vele jaren volledig online dus dat draait gewoon door. M’n collega’s werken alleen nu ook helemaal thuis – ik deed dat al. M’n andere werk (ik beheer vier regio’s van Go-Kids – een online platform voor ouders, vooral gericht op uitjes en kinderfeestjes) is wel sterk geraakt door corona.

Go-Kids uitjes website

Klanten dicht – inkomen plat

Niet eens m’n eigen werk, ook dat is ook altijd al vooral online. Alleen zijn al m’n klanten dicht. Indoor speelparadijzen, jumphallen, escape rooms, kindvriendelijke restaurants, musea, theaters en ga zo maar door: allemaal gesloten. Kinderfeestjes worden niet gegeven. Kortom: m’n klanten liggen plat en daarmee mijn inkomsten vanuit Go-Kids ook.

Affiliate marketing

Of nou ja… bijna. Ik haal een klein beetje compensatie uit affiliate marketing. Dat is een manier van geld verdienen: je krijgt commissie van bijvoorbeeld webshops als klanten via jou bij hen binnenkomen. Een voorbeeldje: mijn blog over Moederdag. Daarin geef ik knutseltips maar ook cadeautips voor mama. Die cadeautips, daar zit een link achter naar een webshop – bijvoorbeeld Bol.com. Klikken mijn lezers (ja hoor, mag jij ook ;o) op die link en kopen ze daarna iets bij Bol.com – dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Rijk word ik er niet van, maar het is mooi meegenomen. 

Moederdag

Online geld verdienen

Zo kun je online op verschillende manieren geld verdienen. Een website is zó gemaakt. Als je zorgt dat daar een goed verdienmodel achter zit en dat je veel mensen bereikt kan dat echt wat opleveren. Nee, het gaat niet vanzelf – maar kansen genoeg.

Verdienmodellen op internet

Affiliate marketing is één van die manieren. Je kunt ook een eigen webshop opzetten en zo je eigen producten verkopen. Fysieke producten of beter nog: digitale producten. Of je gaat aan de slag met dropshipping. Een online programma / cursus ontwikkelen en dat verkopen. Of online coaching. Of theatervoorstellingen op internet plaatsen met ticketverkoop. Zo kun je van alles verzinnen. 

Online marketing tools van IMU

Ik ben ook altijd bezig met het nadenken over nieuwe mogelijkheden en projecten op internet. Daarom ben ik zo’n fan van de IMU – die jongens hebben online marketing helemaal begrepen. Ze kunnen het ook heel helder overbrengen – bijvoorbeeld in hun pas gepubliceerde boek De Online Marketing Tornado. Dat verkopen ze dan voor bijna niets (alleen druk- en verzendkosten, nog geen € 10 voor een heel waardevol boek) om veel mensen te bereiken. Vervolgens plakten ze er een gratis 6-daagse challenge aan vast om de lezers aan zich te binden, heel slim.

De Online Marketing Tornado - IMU

En nu volgt een actie met de Tornado Tools: de software die je van hen kunt kopen om jouw online marketingplannen te realiseren. Die software is waar ze hun echte geld mee verdienen. Ik kan het alleen maar geniaal noemen. Werk zelf ook met hun Phoenix-software en die is echt heel fijn als je zelf een website wilt bouwen terwijl je niet technisch bent. De Plug & Pay software (betalingspagina’s) en Huddle (voor online programma’s bijvoorbeeld) gebruik ik nog niet, maar als ik daar iets moois voor weet te verzinnen… dan komt dat wel.

Mocht je nou plannen hebben richting online marketing, kijk er dan zeker even naar. Tot 15 mei kun je de software via tornadotools.nl met een hele mooie korting aanschaffen. En ja: de IMU links zijn óók affiliate links, daar doe ik niet geheimzinnig over. Toch vermeld ik ze alleen omdat ik enthousiast over ze ben en ervan overtuigd ben dat ze je verder zullen helpen als je plannen hebt om geld te gaan verdienen op internet.

Offline geld verdienen

Maar ja, niet iedereen is zo digitaal ingesteld. Hoe kun je nu (extra) geld verdienen zonder online aan de slag te gaan, offline dus? Ik zeg: kijk naar wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je kunt producten maken of inkopen en verkopen… alleen is daar offline nu niet heel veel mogelijk. Wel voor later, als markten, braderieën enzo weer kunnen. Diensten kun je wel goed aanbieden, zolang je bij de uitvoering maar rekening houdt met de corona regels.

Klussen voor anderen

Nu bijna iedereen thuis zit zijn er veel aan het klussen geslagen. Als jij daar goed in bent, waarom ga je jouw diensten niet aanbieden met een KlusService? Zeker weten dat er mensen zijn die enorm blij zijn als een paar handige handen komen helpen – natuurlijk tegen een vergoeding.

Klussen voor extra inkomen

Strijkservice

Ik vergeet ook nooit die vriendin van mij die een strijkservice begon om bij te verdienen. Zij vond strijken leuk en deed dat met heel veel plezier ’s avonds terwijl ze TV keek. Een wereldoplossing voor wie een hekel heeft aan strijken en er geld voor (over) heeft om daar een ander voor te betalen toch?

Andere diensten

Schoonmaken, ook zoiets. Of tuinonderhoud. Zo zijn er allerlei dingen die mensen zelf niet graag doen of waar ze geen tijd voor hebben (al noem ik het liever prioriteit). Als dat activiteiten zijn waar jij goed in bent en die je met plezier doet… dan heb je een geweldige match en kun jij offline geld verdienen.

Geld besparen is ook verdienen

Tot slot: vergeet niet om naast meer geld verdienen ook te denken aan minder uitgeven: geld besparen. Bijvoorbeeld op je boodschappen, je energierekening, je telefoonkosten en je geldzaken. Kunnen jouw verzekeringen niet goedkoper? Of kun je misschien je lopende lening oversluiten naar een lagere rente? Als je minder uitgeeft heb je ook minder inkomsten nodig om toch uit te komen…

Houd de ontwikkelingen in de gaten om te besparen op je geldzaken

Meld je aan voor de Geld Updates van onze HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek