Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Beste spaarrentes bij Nederlandse banken

Sparen binnen de NL spaargarantie eenvoudig op een rij

Sparen binnen de NL spaargarantie eenvoudig op een rij

Het maakt niet uit hoe laag de spaarrente is, wij blijven onze spaarrekeningen spekken. Juist als de toekomst onzeker is mesten we het spaarvarken lekker vet. Verstandig: een buffer voor slechtere tijden is altijd een goed idee. De vraag is alleen: bij welke bank zet je jouw spaargeld? En zet je het voor een tijdje vast of kies je voor vrij opvraagbaar? De antwoorden op die vragen hebben gevolgen voor jouw spaarrente, zo simpel is dat.

Gemakkelijk de beste spaarrekening vinden

Bij HomeFinance houden we allerlei rentes bij. Hypotheekrentes, leenrentes, algemene rentestanden en natuurlijk ook de spaarrentes. We laten ze aan je zien in onafhankelijke vergelijkingen, zodat jij heel gemakkelijk de beste spaarrekening kunt vinden. Dat doen we o.a. hier op HomeFinance.nl – maar veel uitgebreider op VanSpaarbankVeranderen.nl en op Sparen.com.

VanSpaarbankVeranderen.nl en Sparen.com

Aandacht voor rente en spaargarantie

De vergelijkingen op deze sites laten je zien uit welke spaarrekeningen je kunt kiezen, met vermelding van rente en een vlaggetje voor het depositogarantiestelsel waaronder de spaarbank valt. Dat doen we omdat er steeds meer mogelijkheden komen om te sparen bij banken in het buitenland. De rentes kunnen soms interessant zijn, alleen is het belangrijk om te beseffen dat het geld op zo’n rekening niet onder de Nederlandse spaargarantie valt.

Alleen sparen met Nederlandse garantie?

Nu krijgen we regelmatig de vraag of het ook mogelijk is om al die buitenlandse banken uit de vergelijking te halen. Deze spaarders zijn heel stellig: ze willen alléén sparen binnen het Nederlandse garantiestelsel. Andere opties willen ze dan liever niet in beeld krijgen, zodat ze heel gemakkelijk in één oogopslag de Nederlandse banken op een rij hebben.

Overzicht van sparen bij Nederlandse banken

Ja, dat kan! Heel eenvoudig zelfs! We hebben op VanSpaarbankVeranderen.nl en ook op Sparen.com een handige filtermogelijkheid opgenomen. Daarmee kun je aangeven aan welke voorwaarden de vergelijkingsuitkomst voor jou moet voldoen. 

Spaarrente vergelijken op Sparen.com

Klik je op Filteren rechtsboven, dan krijg je een scherm waarin je kunt aangeven wat je wel en niet terug wilt zien in de resultaten van jouw vergelijking.

 Filter depositogarantiestelsel

De vergelijking van vrij opvraagbaar sparen ziet er dan opeens heel anders uit:

Vergelijking met filter Nederlandse spaargarantie

Garantiestelsels die jij vertrouwt

Je hoeft overigens niet voor één garantiestelsel te kiezen. Elk land waarvan jij de garantie voldoende vertrouwt kun je aanvinken, zo krijg je precies díe spaarrekeningen of deposito’s in beeld die voldoen aan jouw wensen. Misschien dat je Belgische banken zoals Argenta en CKV Bank – dat deze week een mooie deposito-actie lanceerde – wel wilt meenemen, maar heb je niet genoeg vertrouwen in banken uit Zuid- en Oost-Europa… het kan allemaal. 

Nieuws over spaarrentes en garanties volgen?

Meld je aan voor onze gratis Update Sparen (1x per maand)!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek