Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 10 juli 2020, 08:33 - Anneke Ranzato-Versloot
#sparen

Het maakt niet uit hoe laag de spaarrente is, wij blijven onze spaarrekeningen spekken. Juist als de toekomst onzeker is mesten we het spaarvarken lekker vet. Verstandig: een buffer voor slechtere tijden is altijd een goed idee. De vraag is alleen: bij welke bank zet je jouw spaargeld? En zet je het voor een tijdje vast of kies je voor vrij opvraagbaar? De antwoorden op die vragen hebben gevolgen voor jouw spaarrente, zo simpel is dat.

Gemakkelijk de beste spaarrekening vinden

Bij HomeFinance houden we allerlei rentes bij. Hypotheekrentes, leenrentes, algemene rentestanden en natuurlijk ook de spaarrentes. We laten ze aan je zien in onafhankelijke vergelijkingen, zodat jij heel gemakkelijk de beste spaarrekening kunt vinden. Dat doen we o.a. hier op HomeFinance.nl - maar veel uitgebreider op VanSpaarbankVeranderen.nl en op Sparen.com.

VanSpaarbankVeranderen.nl en Sparen.com

Aandacht voor rente en spaargarantie

De vergelijkingen op deze sites laten je zien uit welke spaarrekeningen je kunt kiezen, met vermelding van rente en een vlaggetje voor het depositogarantiestelsel waaronder de spaarbank valt. Dat doen we omdat er steeds meer mogelijkheden komen om te sparen bij banken in het buitenland. De rentes kunnen soms interessant zijn, alleen is het belangrijk om te beseffen dat het geld op zo'n rekening niet onder de Nederlandse spaargarantie valt.

Alleen sparen met Nederlandse garantie?

Nu krijgen we regelmatig de vraag of het ook mogelijk is om al die buitenlandse banken uit de vergelijking te halen. Deze spaarders zijn heel stellig: ze willen alléén sparen binnen het Nederlandse garantiestelsel. Andere opties willen ze dan liever niet in beeld krijgen, zodat ze heel gemakkelijk in één oogopslag de Nederlandse banken op een rij hebben.

Overzicht van sparen bij Nederlandse banken

Ja, dat kan! Heel eenvoudig zelfs! We hebben op VanSpaarbankVeranderen.nl en ook op Sparen.com een handige filtermogelijkheid opgenomen. Daarmee kun je aangeven aan welke voorwaarden de vergelijkingsuitkomst voor jou moet voldoen. 

Spaarrente vergelijken op Sparen.com

Klik je op Filteren rechtsboven, dan krijg je een scherm waarin je kunt aangeven wat je wel en niet terug wilt zien in de resultaten van jouw vergelijking.

 Filter depositogarantiestelsel

De vergelijking van vrij opvraagbaar sparen ziet er dan opeens heel anders uit:

Vergelijking met filter Nederlandse spaargarantie

Garantiestelsels die jij vertrouwt

Je hoeft overigens niet voor één garantiestelsel te kiezen. Elk land waarvan jij de garantie voldoende vertrouwt kun je aanvinken, zo krijg je precies díe spaarrekeningen of deposito's in beeld die voldoen aan jouw wensen. Misschien dat je Belgische banken zoals Argenta en CKV Bank - dat deze week een mooie deposito-actie lanceerde - wel wilt meenemen, maar heb je niet genoeg vertrouwen in banken uit Zuid- en Oost-Europa... het kan allemaal. 

Nieuws over spaarrentes en garanties volgen?

Meld je aan voor onze gratis Update Sparen (1x per maand)!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.