Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Verzekeringen aan alle kanten duurder

Extreem weer en fietsendiefstal zorgen voor hogere premies

Extreem weer en fietsendiefstal zorgen voor hogere premies

In de laatste dagen van de komkommertijd is er opeens het nodige nieuws over verzekeringen. Dat is niet vaak zo, dus laat ik er ook eens aandacht aan besteden. Want dat verzekeringspremies hoger worden, dat raakt iedereen in de portemonnee.

Hogere verzekeringspremies door extreem weer

Op Telegraaf.nl lees ik: Achmea waarschuwt voor hogere premies om extreem weer: ’Doorberekening onontkoombaar’. Als we even nadenken over de horrorstorm Poly van 5 juli… dan kun je je voorstellen dat er enorme schadeclaims liggen bij de verzekeraars. En niet alleen die storm… wat dacht je van het extreme weer in verschillende populaire vakantielanden? Ook dat kost verzekeraars in Nederland veel geld via de autoverzekeringen en reisverzekeringen.

Extreem weer geeft grote schadelast bij verzekeraars

Stijging schadelast = stijging premies

Dit is niet gek natuurlijk. Als de schadelast bij verzekeraars structureel stijgt, dan worden verzekeringen duurder. Da’s logisch. De premies gaan omhoog zodat de verzekeringsmaatschappijen wel gezond kunnen blijven draaien. Daar kun je weinig aan doen, behalve natuurlijk goed kijken of jouw verzekeringen niet goedkoper kunnen bij een andere verzekeraar.

Fatbikes lastiger te verzekeren

Dan die immens populaire fatbikes. Je weet wel: van die stoere elektrische fietsen met dikke banden. Ik heb er zelfs  over nagedacht er zelf één te kopen, tot mijn puberboys riepen dat het echt niet kan, een dino (ja, ze zijn heel lief tegen hun moeder) op een fatbike. Dat vertaal ik even als dat fatbikes voor jongeren zijn en niet voor vrouwen van middelbare leeftijd. En eigenlijk kan ik me daar inmiddels ook wel in vinden. Toch maar kijken naar een gewone elektrische fiets dan.

E-bike

Univé en Unigarant stoppen ermee

Die fatbikes zijn ook onderwerp van aandacht bij verzekeraars. Univé liet gisteren weten te stoppen met het verzekeren van deze fietsen, Unigarant (de verzekeraar van de ANWB) meldde dat maandag al. Simpelweg omdat er veel te veel gestolen worden. Centraal Beheer denkt wel aan maatregelen, maar vooralsnog niet aan een verzekeringsstop.

Enorm aantal diefstallen fatbikes

De schade die ANWB moet uitbetalen voor gestolen fatbikes is acht keer zo hoog als het bedrag dat ze aan premies binnenkrijgen. Het schijnt dat je in Amsterdam 90% kans loopt dat je fatbike gestolen wordt. Negentig procent! Daar kan een verzekeraar niets mee natuurlijk, dat snap ik wel.

Urban Arrow bakfiets lastiger verzekerbaar

Ook de populaire bakfietsen van Urban Arrow zijn populair bij het dievengilde. Dat maakt dat Unigarant voor deze fietsen aanvullende voorwaarden stelt: ze moeten een track & trace zender hebben, en de verzekering wordt fors duurder.

Besparen op verzekeringen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek