Vragen? Bel ons: 088-22 77 344

Besparen op verzekeringen

Verzekeringspremie kan vaak omlaag

Minder premie betalen!

Verzekeringspremies: kunnen die omlaag?

Geld besparen door een regelmatige verzekeringscheck

We hebben nogal wat verzekeringen lopen. Logisch, want de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen kunnen groot zijn. Dus verzekeren we onszelf, zodat we een vergoeding krijgen van de verzekeraar als er iets misgaat.

Heb jij enig idee hoeveel je in totaal per jaar aan verzekeringspremies betaalt? Zet het maar eens op een rij... Daar zou je nog weleens van kunnen schrikken.

Sommige verzekeringen zijn duurder dan nodig, andere zijn misschien zelfs overbodig. De kans is dan ook groot dat je prima kunt besparen op je verzekeringen. Duik er eens in en kijk waar je minder kunt betalen!


Check je verzekeringen!

Welke zijn te duur of overbodig?

Verzekeringen voor je gezin

Zet alle verzekeringen die je hebt lopen op een rij. Welke van deze polissen heb jij lopen? Waarschijnlijk in elk geval deze:

Zet ze op een rij en noteer meteen de premie die je ervoor betaalt!
Naast deze basis zijn er nog veel meer verzekeringen die je misschien hebt lopen.
Heb jij bijvoorbeeld deze?

  • Doorlopende reisverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Levensverzekering
  • Uitvaartverzekering
  • Fietsverzekering
  • Huisdierenverzekering

Of je die (nodig) hebt hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Daar mag je best kritisch naar kijken als je wilt besparen op je verzekeringen.


Vragen over verzekeringen

antwoorden die je verder helpen

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar het is wel heel verstandig om deze verzekering af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt de schade die jij, je gezinsleden en huisdieren toebrengen aan anderen. Dit kan een kleine schade zijn als je bijvoorbeeld iets omstoot als je bij vrienden op bezoek bent. Maar het kan ook om grote bedragen gaan, bijvoorbeeld als iemand anders ernstig letsel oploopt door jouw toedoen. Heb je geen (goede) aansprakelijkheidsverzekering, dan kan een ongelukkig voorval enorme financiële consequenties hebben. Voor jou, maar ook - als je de schade niet kunt betalen - voor het slachtoffer.

Een verzekering sluit je af om het (financiële) risico van een onverwachte gebeurtenis af te dekken. Welke verzekeringen voor jou verstandig zijn, hangt af an je persoonlijke situatie. Voor een aantal verzekeringen geldt ook dat je zelf moet weten of je die afsluit.

De volgende verzekeringen zijn echter verplicht. 

  • Zorgverzekering: voor iedereen die minimaal 18 is en in Nederland loon, een uitkering of pensioen ontvangt.
  • Verzekering voor een motorrijtuig: als je bijv. een auto of motor bezit, moet je een WA-verzekering afsluiten. Dit houdt in dat je verzekerd bent voor de schade die je aan anderen veroorzaakt. Je kunt de schade aan je eigen motorrijtuig ook verzekeren, maar dat is niet verplicht.
  • Overlijdensrisicoverzekering: deze verzekering kan verplicht zijn als je een hypotheek af wilt sluiten en de hypotheekinstelling van je eist dat je het overlijdensrisico verzekert.

Voor veel andere verzekeringen geldt dat je er verstandig aan doet om deze af te sluiten. Maar er bestaat normaal gesproken geen verplichting.


Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.