Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Buitenlandse banken bieden hogere spaarrente: De voor- en nadelen

Met de recente renteverhogingen van de Europese Centrale Bank (ECB) zoeken veel Nederlanders naar betere spaaropties. Terwijl de grootste Nederlandse banken bescheiden spaarrentes aanbieden, springen buitenlandse banken in het gat door aanzienlijk hogere spaarrentes te presenteren. Overweegt u de overstap? Hieronder zetten we de voordelen en de aandachtspunten voor u op een rij.

Voordelen van overstappen spaarrekening:

  • Hogere rente: Banken zoals MeDirect, Bigbank en Nordax Bank bieden rentetarieven die bijna dubbel zo hoog zijn als bij de grote Nederlandse banken. Bij een spaarbedrag van 100.000 euro kan dit jaarlijks al snel honderden euro’s extra opleveren.
  • Depositogarantie: Net zoals bij Nederlandse banken zijn spaartegoeden tot 100.000 euro gedekt door de depositogarantie in het land van de betreffende bank.
  • Meervoudige garantie: Heeft u meer dan 100.000 euro spaargeld? Door uw geld te verdelen over meerdere banken, kunt u vaker gebruik maken van de depositogarantie.

Aandachtspunten bij overstappen met spaarrekening:

  • Risico van Faillissement: Hoewel de depositogarantie een zekerheid biedt, kan de afwikkeling van een faillissement van een buitenlandse bank langer duren dan bij Nederlandse banken. Dit proces wordt beheerd door de centrale bank van het betreffende land en niet door De Nederlandsche Bank.
  • Mogelijke extra kosten: Bij een faillissement kunnen er extra kosten opduiken en gedurende deze periode ontvangt u geen rente over uw vaststaande bedrag.
  • Informatievoorziening: Informatie over uw rekening, zoals jaaroverzichten, kunnen soms alleen in de taal van het betreffende land beschikbaar zijn.

Voordat je een spaarrekening gaat openen

Bij het overwegen van buitenlandse banken voor uw spaargeld bieden zij overduidelijk hogere rendementen door de aantrekkelijke spaarrentes in vergelijking met Nederlandse banken. Tot een bedrag van €100.000 is er geen verhoogd risico dankzij de depositogarantie die in zowel Nederland als de meeste Europese landen wordt gehanteerd. Voor bedragen boven de €100.000 is het cruciaal om de voorwaarden en risico’s goed te begrijpen en te overwegen. Overstappen kan dus zeker financiële voordelen bieden, maar het is altijd raadzaam om goed geïnformeerd te zijn over de bank en de bijbehorende voorwaarden voordat u een beslissing neemt.

  7 sep.
Banca Progetto (via Raisin) 3,00%
CKV Spaarbank (via Raisin) 2,78%
MeDirect 2,75%
Nordax Bank (via Raisin) 2,71%
Bigbank 2,70%

Bekijk het gehele overzicht

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek