Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Protesteren of accepteren

Regeerakkoord met veel veranderingen

Regeerakkoord met veel veranderingen

Je zal maar in de politiek zitten. Je zal maar een regeerakkoord moeten zien te bereiken met drie andere politieke partijen. Allemaal met andere standpunten en belangen. Plus die 17 miljoen mensen, waarvan er heel veel over alles een mening hebben. En niet schromen die te ventileren op een al dan niet beheerste manier.

Politici doen het nooit goed

Ik benijd ze niet, die politici. Ze moeten plannen maken voor het hele land en dan wel zodanig dat het voor iedereen acceptabel is. Zodanig ook, dat het land en de inwoners er als het even kan op vooruit gaan. Of anders in ieder geval zo min mogelijk achteruit. Je doet het natuurlijk nooit voor iedereen goed, dus krijg je na het presenteren van de plannen altijd een bak ellende over je heen. Je moet er maar tegen kunnen.

We hebben ze wel nodig!

Hadden ze maar geen politicus moeten worden…. hoor ik je denken. Je hebt natuurlijk gelijk, alleen: wat als niemand de politiek in wil? Wat als er niemand meer voor de klas wil staan? Wat als er niemand meer voor een schamel loon in de zorg wil werken? Wat als politie en hulpdiensten geen mensen meer kunnen krijgen? We hebben ze allemaal wel keihard nodig! 

Protesteren tegen verandering

Interessant vind ik dat mensen zich zo verzetten tegen verandering. Voor elke verandering geldt dat het voor de één een voordeel is, voor de ander een nadeel. Toch is er altijd wel een reden voor het aanpassen van beleid. Het kan lastig zijn, dat is waar. Neem nou al die veranderingen rondom de hypotheekrenteaftrek in de loop der jaren. Niet handig qua financiële toekomstplanning voor ons als burgers.

Babysteps en koerswijziging

Aan de andere kant…. er zijn genoeg redenen voor de aanpassingen. Dat het er zo veel zijn heeft mede te maken met de stapjes die klein moeten zijn. Babysteps in een bepaalde richting. Grote stappen hebben immers te grote gevolgen, en dat wil niemand. Vervolgens een koerswijziging – simpelweg door een wijziging van het politieke klimaat. Zo’n koerswijziging kan alle babysteps die gezet waren weer teniet doen.

Accepteren dat de wereld verandert

Plus het feit dat de wereld nu eenmaal verandert. Dus veranderen de regels mee, zelfs zonder koerswijziging. Dat is bij mij in het gezin zo, dus ook in de grote familie die je Nederland noemt. So be it – als ik er niet persoonlijk iets aan kan doen zit er niets anders op dan te accepteren. Roeien met de riemen enzo. Misschien ben ik wel te makkelijk hoor. Te makkelijk in het accepteren van situaties en veranderingen. Mensen die zich er druk over maken moeten er ook zijn. Zolang ze maar wel op een beschaafde manier protesteren!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek