Search
Close this search box.

Zorgpolissen vergelijken… waarom en hoe?

Hulp bij het kiezen van je zorgverzekering voor 2018

Hulp bij het kiezen van je zorgverzekering voor 2018

Het ‘zorgseizoen’ is helemaal van start gegaan. Je merkt het meteen aan de commercials op de radio vooral – de ene na de andere zorgverzekeraar komt langs om te vertellen dat je toch vooral bij hen verzekerd moet zijn.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zorgseizoen? Hele jaar zorg toch?

Ja tuurlijk: gelukkig hebben we het hele jaar toegang tot zorg. Dat is niet opeens anders vanaf half november. Als we het hebben over het ‘zorgseizoen’ bedoelen we de periode waarin je kunt beslissen over het overstappen naar een andere zorgverzekeringen. Die beslissing kun je pas nemen als je de polissen en premies kunt vergelijken – en dat kun je pas doen als het aanbod van de zorgverzekeraars bekend is. Vanaf afgelopen maandag dus.

Overstappen van zorgpolis – heeft dat zin?

Of het zin heeft? Dat ligt er maar net aan welke zorgverzekering je nu hebt lopen en wat je belangrijk vindt. Vergelijken kan in elk geval geen kwaad, want ieder jaar veranderen de premies en voorwaarden. En jouw situatie misschien ook wel. Je kunt ieder jaar opnieuw kiezen welke dekking je wilt en bij welke verzekeraar dan. Even goed kijken kan je opleveren dat je minder premie gaat betalen dan voorheen. Of juist een betere dekking afsluit.

Zorgverzekeringen vergelijken… hellup!

Maar dan. Dan moet je dus gaan vergelijken. Wil je alleen zo’n verplichte basis zorgverzekering, dan is dat niet zo ingewikkeld. Alleen kiezen de meeste mensen nu eenmaal voor aanvullende dekkingen. Soms omdat het nodig is, soms omdat het een prettig zeker gevoel geeft. Risico’s afdekken, dat is immers wat je doet met het afsluiten van een verzekering. Gelukkig helpen wij je met een uitgebreide vergelijking van zorgverzekeringen!

Begin bij het begin

Die vergelijking is leuk, alleen moet je eigenlijk ergens anders beginnen. Zorgen dat je zorgverzekeringen een beetje begrijpt en de juiste keuzes maken. Ook daarbij helpen we je met een overzicht van alle info die je nodig hebt bij het kiezen van jouw zorgverzekering voor 2018.

Heb je aanvullingen op onze informatie? Die zien we graag: laat het hieronder maar weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek