Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Jouw afweging tussen gemak/vertrouwen en premie/rente…

Wanneer stap je over naar een andere bank of verzekeraar?

Wanneer stap je over naar een andere bank of verzekeraar?

Hoe gaat het met je? We zitten hier op HomeFinance.nl dus mijn vraag gaat natuurlijk over geldzaken. Hoe gaat het met jouw geldzaken? Wéét je het überhaupt?

Wat betaal je aan verzekeringspremies en hypotheeklasten?

Die vraag stel ik niet om je een slecht gevoel te geven. Geloof me, als je mij vraagt wat ik betaal aan verzekeringspremies – ik kan je het antwoord niet geven zonder het na te kijken. Zelfs onze maandelijkse hypotheeklasten weet ik niet uit mijn hoofd, terwijl we vorig jaar verhuisd zijn en dus een nieuwe hypotheek hebben afgesloten.

Premie, rente, vertrouwen en gemak

Ik maak me er niet druk over, omdat ik weet dat ik er eens in de zoveel tijd goed naar kijk. Dan vergelijk ik of we nog goed zitten met onze verzekeringen en andere geldzaken. Daarbij gaat het me trouwens niet alleen om de hoogte van de premie, de hypotheekrente en de spaarrente. Vertrouwen en gemak, dat vind ik ook belangrijk als het gaat om geld. Net als bij andere zaken trouwens.

Blijven zitten waar je zit of overstappen voor de prijs?

Dus… als je vertrouwen hebt in je bank of verzekeraar en gaat voor gemak, dan blijf je dus zitten waar je zit? Nou nee. Het is een afweging tussen vertrouwen/gemak en prijs. Als ik grote verschillen zie in bijvoorbeeld de spaarrente, dan boek ik m’n spaargeld net zo gemakkelijk over naar een andere spaarbank. Dat is niet veel werk en ik vertrouw eigenlijk elke bank onder het Nederlandse depositogarantiestelsel wel – het Belgische trouwens ook. Als het overhevelen van geld me extra rente oplevert zal ik dat dus doen.

Lening oversluiten

Hetzelfde geldt voor leningen. Als je een lening hebt lopen is het echt zinvol om eens te kijken hoe het gesteld is met de leenrente die jij betaalt. Die rente kan misschien wel veel lager als je de lening gaat oversluiten naar een andere bank. Daar moet je even wat voor doen, maar levert je vervolgens voor de rest van de looptijd van je lening gewoon geld op. Een lagere leenrente zorgt óf voor een lagere maandlast, óf voor een kortere looptijd. Hoe dan ook: je bent uiteindelijk minder geld kwijt aan de lening. En dat is natuurlijk fijn!

Check nu meteen even de hoogste spaarrentes

en kijk naar de laagste leenrentes

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek