Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

€ 114.000 aftikken: aansprakelijk voor schade door je kind

Daarom moet je echt een aansprakelijkheidsverzekering hebben!

Daarom moet je echt een aansprakelijkheidsverzekering hebben!

Het zal je gebeuren zeg… krijg je opeens een rekening op de mat van € 114.000. Waarvoor? Omdat je aansprakelijk bent gesteld voor schade die door jouw kind is veroorzaakt. Die had per ongeluk een kunstsculptuur van de sokkel gestoten toen hij het beeld wilde knuffelen. Oeps.

Discussie over aansprakelijkheid

Natuurlijk kun je hier een discussie voeren over de aansprakelijkheid. Als je een feest viert waarbij kinderen aanwezig zijn in een ruimte met dure kunst, mag je aannemen dat die kunst veilig bevestigd is. Dat was bij dit beeld niet zo: het viel ook op het kind dus andersom hadden de ouders ook een zaak kunnen starten.

Aansprakelijkheidsverzekering!!

Los van de discussie – als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt hoef je hier niet bang voor te zijn. Dan zou zo’n zaak dus door jouw verzekering opgepakt worden. Hoef jij je niet druk te maken over de vraag of je nu wel of niet wettelijk aansprakelijk bent voor de schade aan zo’n beeld.

Waarom niet verplicht?

Ik vraag me al sinds jaar en dag af waarom een AVP, een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, niet verplicht is. Zo’n verzekering kost geen drol maar kan je zo verschrikkelijk veel ellende besparen. Maakt je kind iets kapot? Of je hond? Of veroorzaak je zelf per ongeluk schade bij een ander? Dan wil je toch gewoon tegen de ander kunnen zeggen: gelukkig ben ik verzekerd!

WA-verzekering auto: verplicht

Als autobezitter ben je wél verplicht de wettelijke aansprakelijkheid die daaruit voortkomt te verzekeren. De WA-verzekering wordt vaak verward met de AVP, omdat het allebei over aansprakelijkheid gaat.

Zorgverzekering: verplicht

Een zorgverzekering is wettelijk verplicht, om te voorkomen dat je dik in de schulden komt door de kosten van medische behandelingen. Maar die AVP is dus niet verplicht. Terwijl uit zo’n voorbeeld blijkt dat ook jouw aansprakelijkheid je flink in de financiële problemen kan brengen.

Help een ander!

Dus. Heb je geen aansprakelijkheidsverzekering? Ga het als de wiedeweerga regelen. Maar ja, als je dit leest is de kans groot dat jij het wel in beeld hebt. Help ook anderen… stellen die geen kaas gegeten hebben van geldzaken… de net-op-zichzelf-wonende jongere… ouders van jonge kinderen… wie dan ook. Iedereen zou een AVP moeten hebben in mijn ogen. Door mensen dat te vertellen kun je ze voor een hoop ellende besparen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek