HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

€ 114.000 aftikken: aansprakelijk voor schade door je kind

Daarom moet je echt een aansprakelijkheidsverzekering hebben!

Daarom moet je echt een aansprakelijkheidsverzekering hebben!

Het zal je gebeuren zeg… krijg je opeens een rekening op de mat van € 114.000. Waarvoor? Omdat je aansprakelijk bent gesteld voor schade die door jouw kind is veroorzaakt. Die had per ongeluk een kunstsculptuur van de sokkel gestoten toen hij het beeld wilde knuffelen. Oeps.

Discussie over aansprakelijkheid

Natuurlijk kun je hier een discussie voeren over de aansprakelijkheid. Als je een feest viert waarbij kinderen aanwezig zijn in een ruimte met dure kunst, mag je aannemen dat die kunst veilig bevestigd is. Dat was bij dit beeld niet zo: het viel ook op het kind dus andersom hadden de ouders ook een zaak kunnen starten.

Aansprakelijkheidsverzekering!!

Los van de discussie – als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt hoef je hier niet bang voor te zijn. Dan zou zo’n zaak dus door jouw verzekering opgepakt worden. Hoef jij je niet druk te maken over de vraag of je nu wel of niet wettelijk aansprakelijk bent voor de schade aan zo’n beeld.

Waarom niet verplicht?

Ik vraag me al sinds jaar en dag af waarom een AVP, een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, niet verplicht is. Zo’n verzekering kost geen drol maar kan je zo verschrikkelijk veel ellende besparen. Maakt je kind iets kapot? Of je hond? Of veroorzaak je zelf per ongeluk schade bij een ander? Dan wil je toch gewoon tegen de ander kunnen zeggen: gelukkig ben ik verzekerd!

WA-verzekering auto: verplicht

Als autobezitter ben je wél verplicht de wettelijke aansprakelijkheid die daaruit voortkomt te verzekeren. De WA-verzekering wordt vaak verward met de AVP, omdat het allebei over aansprakelijkheid gaat.

Zorgverzekering: verplicht

Een zorgverzekering is wettelijk verplicht, om te voorkomen dat je dik in de schulden komt door de kosten van medische behandelingen. Maar die AVP is dus niet verplicht. Terwijl uit zo’n voorbeeld blijkt dat ook jouw aansprakelijkheid je flink in de financiële problemen kan brengen.

Help een ander!

Dus. Heb je geen aansprakelijkheidsverzekering? Ga het als de wiedeweerga regelen. Maar ja, als je dit leest is de kans groot dat jij het wel in beeld hebt. Help ook anderen… stellen die geen kaas gegeten hebben van geldzaken… de net-op-zichzelf-wonende jongere… ouders van jonge kinderen… wie dan ook. Iedereen zou een AVP moeten hebben in mijn ogen. Door mensen dat te vertellen kun je ze voor een hoop ellende besparen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen