Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Moneyou Go in de praktijk

App en rekening in gebruik nemen - hoe gaat dat?

App en rekening in gebruik nemen – hoe gaat dat?

Gisteren vertelde ik jullie over mijn ‘ontdekking’ van Moneyou Go. Dan kan ik natuurlijk alleen even kijken naar hun website en melden wat het is, maar ik dacht: laat ik het ook gewoon uitproberen! Dus ik ben naar de Google Play Store gegaan en heb de app van Moneyou Go geïnstalleerd. So far, so good.

Installeren & identificeren – alles online

Na het installeren was het een kwestie van wat gegevens invullen, niets spannends. Identificatie – daarvoor kon ik een foto maken van de voor- en achterkant van m’n rijbewijs. Die werd dan direct gescand op gegevens die vervolgens vooringevuld werden. Ik houd ervan, lekker nerdy kan ik soms zijn hoor. Uiteindelijk maak je ook een foto van je eigen gezicht – die ze bij Moneyou gaan vergelijken met je rijbewijs. Binnen no-time had ik het allemaal geregeld. Als laatste identificatie moet je even via iDeal een cent overmaken van een bestaande betaalrekening op dezelfde naam. Aardig sluitend zou ik zo zeggen.

Je hoeft niets op papier op te sturen. Dat vind ik toch wel erg prettig en zie je regelmatig anders. Dan gaat alles online maar moet je toch nog even een kopie van bepaalde documenten per post versturen. Op zo’n moment bekruipt mij altijd wel enige irritatie, die bleef me in dit proces dus bespaard.

Telefoontje – heb iets niet goed gedaan?

Vervolgens ging ik verder met allerlei dagelijkse dingen en was ik Moneyou Go alweer bijna vergeten. Tot mijn mobiel geluid begon te maken: ik werd gebeld door een nummer dat ik niet kende. Het was een mevrouw van Moneyou Go…. “Oh jee” – denk ik dan, “heb ik iets verkeerd gedaan?” Maar nee, gelukkig niet: ze belde om te vertellen dat m’n rekening rond was en alles in orde. En of ik nog vragen had. Netjes hoor. 

Heb ik nou de gratis Go Basic of toch de betaalde Go Plus?

Later vroeg ik me opeens af welke variant ik nu eigenlijk geopend had: de gratis Go Basic of de tijdelijk gratis Go Plus versie? Immers… bij de Plus versie zou ik dan zomaar ongemerkt vast kunnen zitten aan € 3,50 per maand vanaf januari 2019. Dat is in eerste instantie niet helemaal mijn bedoeling… vooralsnog ben ik heel tevreden over mijn ASN rekening voor privé bankieren. 

Meteen even het wantrouwen dat kennelijk ook bij mij toch ergens zit… ze zullen me toch niet ongemerkt in die dure variant geluisd hebben? Dus even de Moneyou Go app geopend en nee hoor: ik heb gewoon de gratis Basic variant zolang ik geen betaalpas aanvraag. Helemaal mooi dus.

Handig: geen tussenstap bij overmaken spaargeld

Nu nog de vraag of ik ‘m ga gebruiken, die rekening / app. Op zich heb ik niet heel veel behoefte aan een extra betaalrekening, maar het geheel spreekt me tot nu toe wel echt aan. Ik check de vergelijking van spaarrentes even: die rente van 0,3% is wel ruim hoger dan de rente op m’n ASN spaarrekening (0,1%). En vanaf die Moneyou Go rekening kan ik dus zonder tussenstappen geld overboeken als ik iets van m’n spaargeld wil betalen…. 

Maar… het is dan weer geen ‘groene bank’. Ik kijk nog wel even wat ik ga doen – nu ik de rekening geopend heb kan ik ‘m net zo goed ook gaan gebruiken. Hoe dan ook – mijn ervaring met het openen was prima! 

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek