Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogHelderheid over werkelijke collectiviteitskorting
Minister Bruins van Volksgezondheid heeft aangegeven dat collectiviteiten bij zorgverzekeringen transparanter moeten. Zo moet het duidelijker worden welke korting er werkelijk aan de orde is.
Een basis zorgverzekering is wettelijk verplicht - iedereen moet verzekerd zijn voor ziektekosten. Daarnaast zijn er nog talloze aanvullende verzekeringsmogelijkheden, die zijn vrijwillig. Nu werken zorgverzekeraars veel met zogeheten 'collectiviteiten'. Een collectieve zorgverzekering wordt bijvoorbeeld via de werkgever afgesloten, of via een vereniging of een bedrijf.
Bij het aanbieden van collectieve zorgverzekeringen wordt altijd geschermd met een 'collectiviteitskorting', waardoor zo'n polis heel voordelig lijkt. In de praktijk blijkt hier niet altijd even helder mee omgegaan te worden, waardoor het soms goedkoper lijkt dan het in werkelijkheid is.
Om hierover duidelijkheid te creƫren heeft de minister nu aangegeven dat de zorgverzekeraars duidelijk moeten laten zien op welke polis het collectieve aanbod gebaseerd is en wat die kost zonder de collectiviteitskorting. Zo kan de consument beter bepalen wat het voordeel is en een beter gemotiveerde keuze maken uit het aanbod van zorgverzekeringen.
Bovendien is de maximale korting die via een collectiviteit weggegeven mag worden verlaagd. Deze was 10%, maar nu mogen verzekeraars nog maximaal 5% aan korting geven.
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.