Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zorgverzekering moet transparanter

Helderheid over werkelijke collectiviteitskorting

Helderheid over werkelijke collectiviteitskorting

Minister Bruins van Volksgezondheid heeft aangegeven dat collectiviteiten bij zorgverzekeringen transparanter moeten. Zo moet het duidelijker worden welke korting er werkelijk aan de orde is.

Collectieve zorgverzekeringen

Een basis zorgverzekering is wettelijk verplicht – iedereen moet verzekerd zijn voor ziektekosten. Daarnaast zijn er nog talloze aanvullende verzekeringsmogelijkheden, die zijn vrijwillig. Nu werken zorgverzekeraars veel met zogeheten ‘collectiviteiten’. Een collectieve zorgverzekering wordt bijvoorbeeld via de werkgever afgesloten, of via een vereniging of een bedrijf.

Collectiviteitskorting op de zorgpremie

Bij het aanbieden van collectieve zorgverzekeringen wordt altijd geschermd met een ‘collectiviteitskorting’, waardoor zo’n polis heel voordelig lijkt. In de praktijk blijkt hier niet altijd even helder mee omgegaan te worden, waardoor het soms goedkoper lijkt dan het in werkelijkheid is.

Echte voordeel duidelijker maken

Om hierover duidelijkheid te creëren heeft de minister nu aangegeven dat de zorgverzekeraars duidelijk moeten laten zien op welke polis het collectieve aanbod gebaseerd is en wat die kost zonder de collectiviteitskorting. Zo kan de consument beter bepalen wat het voordeel is en een beter gemotiveerde keuze maken uit het aanbod van zorgverzekeringen.

Maximale korting van 10% naar 5%

Bovendien is de maximale korting die via een collectiviteit weggegeven mag worden verlaagd. Deze was 10%, maar nu mogen verzekeraars nog maximaal 5% aan korting geven.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek