HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Zorgverzekering moet transparanter

Helderheid over werkelijke collectiviteitskorting

Helderheid over werkelijke collectiviteitskorting

Minister Bruins van Volksgezondheid heeft aangegeven dat collectiviteiten bij zorgverzekeringen transparanter moeten. Zo moet het duidelijker worden welke korting er werkelijk aan de orde is.

Collectieve zorgverzekeringen

Een basis zorgverzekering is wettelijk verplicht – iedereen moet verzekerd zijn voor ziektekosten. Daarnaast zijn er nog talloze aanvullende verzekeringsmogelijkheden, die zijn vrijwillig. Nu werken zorgverzekeraars veel met zogeheten ‘collectiviteiten’. Een collectieve zorgverzekering wordt bijvoorbeeld via de werkgever afgesloten, of via een vereniging of een bedrijf.

Collectiviteitskorting op de zorgpremie

Bij het aanbieden van collectieve zorgverzekeringen wordt altijd geschermd met een ‘collectiviteitskorting’, waardoor zo’n polis heel voordelig lijkt. In de praktijk blijkt hier niet altijd even helder mee omgegaan te worden, waardoor het soms goedkoper lijkt dan het in werkelijkheid is.

Echte voordeel duidelijker maken

Om hierover duidelijkheid te creëren heeft de minister nu aangegeven dat de zorgverzekeraars duidelijk moeten laten zien op welke polis het collectieve aanbod gebaseerd is en wat die kost zonder de collectiviteitskorting. Zo kan de consument beter bepalen wat het voordeel is en een beter gemotiveerde keuze maken uit het aanbod van zorgverzekeringen.

Maximale korting van 10% naar 5%

Bovendien is de maximale korting die via een collectiviteit weggegeven mag worden verlaagd. Deze was 10%, maar nu mogen verzekeraars nog maximaal 5% aan korting geven.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen