Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 6 juli 2018, 09:28
#huizenmarkt #hypotheek #huis kopen

ABN AMRO heeft haar woningmarktmonitor voor juli 2018 gepubliceerd. Daarin zeggen de economen van de bank te verwachten dat de huizenprijzen in 2018 en 2019 nog meer gaan stijgen (8,5% / 7%) dan eerder voorspeld (8% / 5%). Dat komt door het tekort aan woningen en de aanhoudend lage hypotheekrente.

Tekort aan woningen 

Het aanbod van woningen om te kopen wordt steeds krapper, terwijl de vraag groot is en blijft. Het gevolg is dat de huizenprijzen stijgen. Het tekort aan huizenaanbod speelt zowel bij bestaande woningen als bij nieuwbouw. Er is een sterke behoefte aan meer nieuwbouwwoningen. Die behoefte wordt onderkend door de regering, die samen met de bij woningbouw betrokken partijen probeert hier iets aan te doen. Ze hebben onlangs de Nationale Woonagenda ondertekend.

Hypotheekrente blijft laag

Ondertussen blijft de hypotheekrente maar laag. Al langere tijd wordt voorspeld dat deze op termijn zal stijgen. Die voorspelling is er nog steeds, deze wordt alleen steeds verder vooruit geschoven. Dit heeft te maken met het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) - maar ook met tegenvallende internationale economische cijfers en de dreiging van een wereldwijde handelsoorlog. Bij een lage rente kan een huizenkoper meer lenen en zal dus in staat zijn meer te bieden voor die schaarse woningen.

Benieuwd wat uw maximale hypotheek is?  Bereken het hier!

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.