Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

ABN AMRO: huizenprijzen stijgen nog harder

Door laag blijvende rente grotere stijging dan verwacht

Door laag blijvende rente grotere stijging dan verwacht

ABN AMRO heeft haar woningmarktmonitor voor juli 2018 gepubliceerd. Daarin zeggen de economen van de bank te verwachten dat de huizenprijzen in 2018 en 2019 nog meer gaan stijgen (8,5% / 7%) dan eerder voorspeld (8% / 5%). Dat komt door het tekort aan woningen en de aanhoudend lage hypotheekrente.

Tekort aan woningen 

Het aanbod van woningen om te kopen wordt steeds krapper, terwijl de vraag groot is en blijft. Het gevolg is dat de huizenprijzen stijgen. Het tekort aan huizenaanbod speelt zowel bij bestaande woningen als bij nieuwbouw. Er is een sterke behoefte aan meer nieuwbouwwoningen. Die behoefte wordt onderkend door de regering, die samen met de bij woningbouw betrokken partijen probeert hier iets aan te doen. Ze hebben onlangs de Nationale Woonagenda ondertekend.

Hypotheekrente blijft laag

Ondertussen blijft de hypotheekrente maar laag. Al langere tijd wordt voorspeld dat deze op termijn zal stijgen. Die voorspelling is er nog steeds, deze wordt alleen steeds verder vooruit geschoven. Dit heeft te maken met het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) – maar ook met tegenvallende internationale economische cijfers en de dreiging van een wereldwijde handelsoorlog. Bij een lage rente kan een huizenkoper meer lenen en zal dus in staat zijn meer te bieden voor die schaarse woningen.

Benieuwd wat uw maximale hypotheek is?  Bereken het hier!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek