Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 24 juli 2018, 12:29
#hypotheek

In februari beloofde de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) - de uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) - al dat er na de inkomensverklaring voor zzp'ers ook een soortgelijk systeem voor andere ondernemers zou komen. Inmiddels is het zo ver.

Niet drie jaar, maar 12 maanden ondernemer

Tot nu toe moesten ondernemers minimaal 3 jaar actief zijn als ondernemer om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Met de Inkomensverklaring Ondernemer is een hypotheek al mogelijk voor alle ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn.

Verdiencapaciteit onafhankelijk van contract

Het bepalen van het inkomen waarop de hypotheek verstrekt wordt draait niet meer om jaarcijfers van de afgelopen drie jaar. In plaats daarvan kijken ze naar de verdiencapaciteit. Daarbij maakt het niet uit met welke contractvorm iemand zijn inkomen verdient.

Banken met Inkomensverklaring Ondernemer

De eerste banken die gaan werken met de Inkomensverklaring Ondernemer zijn ASR, Aegon, NIBC Direct en Lloyds Bank. In de komende maand komen daar verschillende andere geldverstrekkers bij.

NHG-hypotheek tot maximale koopsom van € 265.000

Een NHG-hypotheek is niet voor alle woningaankopen mogelijk. Alleen voor woningen met een koopsom tot € 265.000 kan de koper een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie krijgen. Dat geldt dus ook voor ondernemers die een huis willen financieren met NHG.

Benieuwd welke rente er hoort bij een NHG-hypotheek?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.