Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Makkelijker NHG-hypotheek voor ondernemer

Inkomensverklaring Ondernemer soepeler dan voorheen

Inkomensverklaring Ondernemer soepeler dan voorheen

In februari beloofde de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) – de uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) – al dat er na de inkomensverklaring voor zzp’ers ook een soortgelijk systeem voor andere ondernemers zou komen. Inmiddels is het zo ver.

Niet drie jaar, maar 12 maanden ondernemer

Tot nu toe moesten ondernemers minimaal 3 jaar actief zijn als ondernemer om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Met de Inkomensverklaring Ondernemer is een hypotheek al mogelijk voor alle ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn.

Verdiencapaciteit onafhankelijk van contract

Het bepalen van het inkomen waarop de hypotheek verstrekt wordt draait niet meer om jaarcijfers van de afgelopen drie jaar. In plaats daarvan kijken ze naar de verdiencapaciteit. Daarbij maakt het niet uit met welke contractvorm iemand zijn inkomen verdient.

Banken met Inkomensverklaring Ondernemer

De eerste banken die gaan werken met de Inkomensverklaring Ondernemer zijn ASR, Aegon, NIBC Direct en Lloyds Bank. In de komende maand komen daar verschillende andere geldverstrekkers bij.

NHG-hypotheek tot maximale koopsom van € 265.000

Een NHG-hypotheek is niet voor alle woningaankopen mogelijk. Alleen voor woningen met een koopsom tot € 265.000 kan de koper een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie krijgen. Dat geldt dus ook voor ondernemers die een huis willen financieren met NHG.

Benieuwd welke rente er hoort bij een NHG-hypotheek?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek