Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

NHG-hypotheek ondernemers

Vervolg op inkomensverklaring voor zzp'ers

Vervolg op inkomensverklaring voor zzp'ers

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) meldt dat de hypotheek voor zzp’ers een vervolg krijgt voor andere ondernemers.

Hypotheek met NHG

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) geeft huizenkopers een stuk zekerheid: mochten ze door omstandigheden niet meer in staat blijken om de maandlasten te dragen, dan neemt wordt de restschuld voldaan door het WEW. Zo’n hypotheek was tot voor kort alleen verkrijgbaar met een vast inkomen.

Inkomensverklaring voor hypotheek

Daar is al verandering in gekomen: sinds eind 2016 kunnen ook zzp’ers een hypotheek krijgen – er zijn inmiddels 15 banken die een inkomensverklaring van een zelfstandige accepteren. Via die weg hebben ruim duizend zzp’ers een hypotheek afgesloten.

Ook voor andere ondernemers

Deze mogelijkheid wil het WEW dit jaar verder uitbouwen: directeur Arjen Gelen geeft aan dat hij wil dat meer soorten ondernemers een NHG-hypotheek kunnen afsluiten – ondanks hun wisselende inkomsten.

Check de rente voor een hypotheek met NHG

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek