Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Lage pensioenen bij beschikbare premieregeling

Pensioen afhankelijk van rentestand op pensioendatum

Pensioen afhankelijk van rentestand op pensioendatum

De Volkskrant heeft zich verdiept in de pensioenuitkeringen vanuit de beschikbare premieregeling. De uitkomst is op dit moment schokkend: door de lage rentestand krijgen pensioengerechtigden een veel lager pensioen dan verwacht.

Pensioenfondsen en beschikbare premieregelingen

Al jaren gaat veel aandacht uit naar de pensioenfondsen. Hoe het daar met de dekkingsgraad gaat, of de pensioenfondsen hun premies moeten verhogen of zelfs moeten korten op pensioenen. Over de beschikbare premiepensioenen wordt weinig geroepen, terwijl deze pensioenspaarders sterk gedupeerd worden door de lage rente.

Uitkering afhankelijk van rente op pensioendatum

De pensioenuitkering die men krijgt bij een beschikbare premieregeling is vooraf niet bekend. Deze is afhankelijk van het kapitaal dat bij elkaar gespaard/belegd is, en van de rente op pensioendatum. Op dat moment wordt met het gespaarde pensioenkapitaal een uitkering aangekocht – dat is het pensioen. Bij een lage rente kan de uitkering behoorlijk tegenvallen

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek