Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheekrente omhoog bij veel banken

Bodem in rente voor hypotheken bereikt?

Bodem in rente voor hypotheken bereikt?

Een opvallend beeld bij de laatste wijzigingen in de hypotheekrente: de pijlen staan de laatste tijd erg veel omhoog. Dit is heel goed terug te zien in het overzicht van de laatste rentewijzigingen voor hypotheken op ActueleRentestanden.nl:

Hypotheekrente wijzigingen 16 oktober 2018

Stijging hypotheekrente door hogere kapitaalmarktrente

In deze tijd van extreem lage en steeds verder dalende hypotheekrentes is dat een beeld waaraan we niet meer gewend zijn. Waar komt deze stijging vandaan? Als we kijken naar de kapitaalmarktrente is wel enige verklaring te vinden. 

Kapitaalmarktrente: 10 jaars staatslening tot en met 12 oktober 2018

De rente op de 10-jaars staatslening ging vanaf 1 oktober behoorlijk omhoog, van 0,589% op 1 oktober naar 0,668% op 10 oktober. Daarna ging deze echter ook alweer snel naar beneden. De kans dat dit werkelijke verhoging van het renteniveau voor hypotheken gaat veroorzaken lijkt daardoor niet groot – wel zijn sommige banken erg snel geweest met het verwerken van de hogere kapitaalmarktrente in hun hypotheekrentes.

Spaarrente ook omhoog?

Betekent dit dat de spaarrentes ook naar boven zijn bijgesteld? Nee, daar zijn de banken altijd een stuk trager mee: bij de spaarrente hebben we nog geen tekenen van stijging kunnen ontdekken.

Check de huidige hypotheekrentes en spaarrentes!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek