Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
zaterdag 10 november 2018, 15:03
#zorgverzekering

Er worden steeds meer zorgpremies voor 2019 bekendgemaakt. We kunnen nu al de conclusie trekken dat de schatting van het kabinet dat de premies met ongeveer 10 euro per maand zouden gaan stijgen te hoog zal blijken te zijn. Ook VGZ blijkt met een stijging van 4,75 euro per maand ruim lager uit te komen. Deze stijging geldt - zoals u in onderstaande overzichten kunt zien - voor zowel de naturapolis als de restitutiepolis en ook voor alle eigen risico's.

Ruime Keuze (naturapolis):

Eigen Keuze (restitutiepolis):


VGZ houdt premiestijging beperkt

VGZ meldt dat de beperkte premiestijging onder andere te maken heeft met een verlaging van de bedrijfskosten en het afsluiten van meerjarencontracten met zorgaanbieders. Daarnaast doet VGZ - net als andere zorgverzekeraars - een flinke greep in de reserves om de premiestijging binnen de perken te houden.

12 november alle premies bekend

Voor het vergelijken van de zorgpremies is het nog te vroeg. Een flink aantal zorgverzekeraars heeft de premies nog niet bekendgemaakt. Ze hebben nog tot komende dinsdag om dat te doen. Vanaf woensdag kunt u kijken of het interessant voor u is om over te stappen van zorgverzekeraar.

Tip: Hoe kies ik de juiste zorgverzekering voor 2019?

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.