Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Premie VGZ stijgt 4,75 per maand in 2019

VGZ houdt premiestijging beperkt tot ongeveer 4 procent

VGZ houdt premiestijging beperkt tot ongeveer 4 procent

Er worden steeds meer zorgpremies voor 2019 bekendgemaakt. We kunnen nu al de conclusie trekken dat de schatting van het kabinet dat de premies met ongeveer 10 euro per maand zouden gaan stijgen te hoog zal blijken te zijn. Ook VGZ blijkt met een stijging van 4,75 euro per maand ruim lager uit te komen. Deze stijging geldt – zoals u in onderstaande overzichten kunt zien – voor zowel de naturapolis als de restitutiepolis en ook voor alle eigen risico’s.

Ruime Keuze (naturapolis):

Eigen Keuze (restitutiepolis):

VGZ houdt premiestijging beperkt

VGZ meldt dat de beperkte premiestijging onder andere te maken heeft met een verlaging van de bedrijfskosten en het afsluiten van meerjarencontracten met zorgaanbieders. Daarnaast doet VGZ – net als andere zorgverzekeraars – een flinke greep in de reserves om de premiestijging binnen de perken te houden.

12 november alle premies bekend

Voor het vergelijken van de zorgpremies is het nog te vroeg. Een flink aantal zorgverzekeraars heeft de premies nog niet bekendgemaakt. Ze hebben nog tot komende dinsdag om dat te doen. Vanaf woensdag kunt u kijken of het interessant voor u is om over te stappen van zorgverzekeraar.

Tip: Hoe kies ik de juiste zorgverzekering voor 2019?

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: John van zaterdag november 10, 2018 15:23
    Een ziekteverzekering in Nederland o
    En onder de staat hebben we niet alle dure organisaties met te hoge salarissen meer nodig

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek