Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheekrenteaftrek verder omlaag? Topambtenaar zegt ja.

Maarten Camps pleit voor verdere beperking belastingvoordeel hypotheken

Maarten Camps pleit voor verdere beperking belastingvoordeel hypotheken

De hoogste ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken – Maarten Camps – vindt dat het kabinet de hypotheekrenteaftrek nog verder moet beperken. Dat zegt hij in het economenblad ESB, schrijft NOS.nl.

Meer rust op onstuimige woningmarkt

Camps stelt dat een verdere verlaging van de hypotheekrenteaftrek meer rust zal brengen op de woningmarkt. De oververhitting van de huizenmarkt in tijden van economische groei zou mede veroorzaakt worden door het belastingvoordeel over hypotheken.

Dempende werking hypotheekrente

In zo’n over verhitte woningmarkt zou de stand van de hypotheekrente kunnen zorgen voor een dempende werking: een hogere rente zorgt ervoor dat mensen minder kunnen betalen voor een huis, waardoor de prijzen minder snel stijgen. De hypotheekrenteaftrek staat dat effect in de weg: door de aftrek hebben mensen minder last van een hogere hypotheekrente.

Wat is de hypotheekrente op dit moment?

Snellere beperking hypotheekrenteaftrek

Camps schrijft in ESB: “De combinatie van hoogconjunctuur met de historisch lage rente maakt dit een logisch moment om door te pakken.” In zijn ogen moet het kabinet de beperking van de hypotheekrenteaftrek sneller laten verlopen dan ze op dit moment in de planning hebben.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek