Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 17 januari 2019, 10:24
#hypotheek #belasting

De hoogste ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken - Maarten Camps - vindt dat het kabinet de hypotheekrenteaftrek nog verder moet beperken. Dat zegt hij in het economenblad ESB, schrijft NOS.nl.

Meer rust op onstuimige woningmarkt

Camps stelt dat een verdere verlaging van de hypotheekrenteaftrek meer rust zal brengen op de woningmarkt. De oververhitting van de huizenmarkt in tijden van economische groei zou mede veroorzaakt worden door het belastingvoordeel over hypotheken.

Dempende werking hypotheekrente

In zo'n over verhitte woningmarkt zou de stand van de hypotheekrente kunnen zorgen voor een dempende werking: een hogere rente zorgt ervoor dat mensen minder kunnen betalen voor een huis, waardoor de prijzen minder snel stijgen. De hypotheekrenteaftrek staat dat effect in de weg: door de aftrek hebben mensen minder last van een hogere hypotheekrente.

Wat is de hypotheekrente op dit moment?

Snellere beperking hypotheekrenteaftrek

Camps schrijft in ESB: "De combinatie van hoogconjunctuur met de historisch lage rente maakt dit een logisch moment om door te pakken." In zijn ogen moet het kabinet de beperking van de hypotheekrenteaftrek sneller laten verlopen dan ze op dit moment in de planning hebben.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.