Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 19 april 2019, 12:53
#lenen

Het vergelijken van leningen is op diverse websites mogelijk. Deze sites richten zich met name op lenen voor particulieren: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Vergelijkingssite Lening.nl heeft hier nu een onderdeel over zakelijke leningen aan toegevoegd.

Geld lenen voor ondernemers

Ondernemers die geld willen lenen krijgen dat niet altijd gemakkelijk voor elkaar. De meest logische instantie om een zakelijke lening aan te vragen - de huisbank van het bedrijf - staat regelmatig niet open voor de kredietvraag van de ondernemer. Het is dan ook prettig voor ondernemers dat er steeds meer online initiatieven ontstaan voor zakelijke kredietverstrekking.

Online initiatieven voor zakelijk lenen

De verschillen tussen die online initiatieven zijn echter groot. Verschillen in bedragen, looptijden, rentes en in het gewenste profiel van de kredietvrager.

Looptijd van zakelijke leningen

Er zijn partijen die zich richten op langer lopende leningen, andere hebben juist kortlopende voorraadfinancieringen als focus. Zo'n uitgangspunt heeft niet alleen gevolgen voor de looptijd - ook het rentepercentage ligt in een andere klasse.

Voor een kortlopende financiering zal doorgaans een hoger rentepercentage gerekend worden. Die rente hoeft immers maar korte tijd betaald te worden, dus de kredietverstrekker moet in korte tijd de gemaakte kosten en gewenste winst verrekenen. Ook is bij deze aanbieders het aanvraagproces veel eenvoudiger - minder rompslomp voor de aanvrager maar wellicht ook meer risico om het geld niet terug te krijgen.

Profiel van de kredietvrager

Niet elke ondernemer kan bij elke kredietverstrekker terecht. Vooral voor starters is het lastig (niet onmogelijk) om aan financiering te komen. Het gros van de aanbieders verlangt dat de aanvrager ten minste 1 jaar actief is als ondernemer. Wie niet aan die eis voldoet maakt daar geen kans op een lening - dan is het dus verspilde moeite om daar een aanvraag in te dienen. 

Bedrijfskredieten vergelijken

De nieuwe vergelijking van bedrijfskredieten op Lening.nl brengt voor een fors aantal van deze zakelijke kredietverstrekkers het aanbod op een uniforme manier in beeld. Zo kan een ondernemer die op zoek is naar een financiering eenvoudig nagaan welke mogelijkheden er zijn en bij de passende verstrekker een offerte aanvragen.

Zakelijke leningen vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.