Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Kapitaalmarktrente loopt verder op

Rentemarge van banken op hypotheken wordt kleiner. Hypotheekrentes omhoog?

Rentemarge van banken op hypotheken wordt kleiner. Hypotheekrentes omhoog?

Ruim een week geleden stelden wij de vraag “Hoe lang blijft de hypotheekrente nog dalen?”. In het artikel gaven we aan dat de kapitaalmarktrente al een tijd aan het stijgen is terwijl de hypotheekrentes verder daalden. Deze week zien we dat de stijging van de kapitaalmarktrente doorzet. Dit is een indicatie dat de rentemarge van hypotheekbanken verder afneemt (zie de grafiek hieronder). De kans dat de hypotheekrentes binnenkort gaan stijgen is dus nog groter geworden.

Brexit en handelsoorlog

De belangrijkste reden dat de kapitaalmarktrente oploopt is dat de kans groter is geworden dat er een voorlopig handelsakkoord tussen China en de VS zal worden gesloten. Bovendien is het risico van een no-deal Brexit op korte termijn verdwenen. Beide ontwikkelingen zijn goed voor de economische vooruitzichten en dat is een belangrijke factor voor de kapitaalmarktrente. Het risico van een (no-deal) brexit en/of escalatie van de handelsoorlog is zeker nog niet weg, maar voorlopig lijkt de angst op een recessie wat uit de markten verdwenen. Goed nieuws voor beleggers, maar de kans dat de hypotheekrentes nog veel verder dalen lijkt (voorlopig!) dus een stuk kleiner geworden.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek