Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 11 november 2019, 08:48
#zorgverzekering

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft de eerste grote zorgverzekeraar de zorgpremies voor 2020 bekendgemaakt. Menzis verhoogt de zorgpremie weliswaar, maar de stijging is minder groot dan verwacht. De premie van de meest gekozen zorgverzekering - de naturapolis "Basis" gaat met maar 1 euro per maand omhoog. Dat is minder dan de 3 euro stijging waar het kabinet vanuit gaat en een stuk minder dan de premiestijgingen bij DSW en Stad Holland.

Welke zorgpremies zijn al bekend?

Stijging bij andere Menzis polissen groter

Menzis biedt 3 verschillende zorgverzekeringen aan en de premiestijging bij de andere zorgverzekeringen is groter dan de hierboven genoemde 1 euro. Bij de Basis Voordelig polis is de stijging met 2 euro per maand ook vrij beperkt, maar bij de Basis Vrij polis (vrije zorgkeuze) stijgt de premie veel forser: 8 euro per maand. Hieronder ziet u de basispremies voor alle Menzis zorgverzekeringen voor 2020 en de jaren ervoor.

Menzis Basis

Menzis Basis Voordelig

Menzis Basis Vrij

Korting voor collectiviteit naar 5%

Voor mensen die collectief verzekerd zijn bij Menzis geldt dat ze rekening moeten houden met een extra stijging van de zorgpremie. Het kabinet heeft het de maximale korting voor een collectieve verzekering verlaagd van 10% naar 5%. Bij Menzis wordt voor alle collectiviteiten vanaf 2020 deze maximale collectiviteitskorting van 5% gehanteerd.

Fors interen op eigen vermogen

Menzis geeft 2 redenen waarom de stijging minder groot is dan vooraf verwacht. Ten eerste geeft de zorgverzekeraar aan dat ze samen met de zorgaanbieders de kostentoename hebben weten te beperken. Maar daarnaast wordt dit jaar 80 miljoen euro uit de reserves gebruikt om de premiestijging te beperken.

Overige zorgpremies

De overige zorgverzekeraars hebben nog tot en met morgen (12 november) om de premies bekend te maken. Zodra alle zorgpremies bekend zijn, kunt u de zorgpremies op HomeFinance.nl berekenen.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.