Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Stijging zorgpremie Menzis valt mee

Bij collectiviteiten kan de stijging wel fors zijn.

Bij collectiviteiten kan de stijging wel fors zijn.

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft de eerste grote zorgverzekeraar de zorgpremies voor 2020 bekendgemaakt. Menzis verhoogt de zorgpremie weliswaar, maar de stijging is minder groot dan verwacht. De premie van de meest gekozen zorgverzekering – de naturapolis “Basis” gaat met maar 1 euro per maand omhoog. Dat is minder dan de 3 euro stijging waar het kabinet vanuit gaat en een stuk minder dan de premiestijgingen bij DSW en Stad Holland.

Welke zorgpremies zijn al bekend?

Stijging bij andere Menzis polissen groter

Menzis biedt 3 verschillende zorgverzekeringen aan en de premiestijging bij de andere zorgverzekeringen is groter dan de hierboven genoemde 1 euro. Bij de Basis Voordelig polis is de stijging met 2 euro per maand ook vrij beperkt, maar bij de Basis Vrij polis (vrije zorgkeuze) stijgt de premie veel forser: 8 euro per maand. Hieronder ziet u de basispremies voor alle Menzis zorgverzekeringen voor 2020 en de jaren ervoor.

Menzis Basis

Menzis Basis Voordelig

Menzis Basis Vrij

Korting voor collectiviteit naar 5%

Voor mensen die collectief verzekerd zijn bij Menzis geldt dat ze rekening moeten houden met een extra stijging van de zorgpremie. Het kabinet heeft het de maximale korting voor een collectieve verzekering verlaagd van 10% naar 5%. Bij Menzis wordt voor alle collectiviteiten vanaf 2020 deze maximale collectiviteitskorting van 5% gehanteerd.

Fors interen op eigen vermogen

Menzis geeft 2 redenen waarom de stijging minder groot is dan vooraf verwacht. Ten eerste geeft de zorgverzekeraar aan dat ze samen met de zorgaanbieders de kostentoename hebben weten te beperken. Maar daarnaast wordt dit jaar 80 miljoen euro uit de reserves gebruikt om de premiestijging te beperken.

Overige zorgpremies

De overige zorgverzekeraars hebben nog tot en met morgen (12 november) om de premies bekend te maken. Zodra alle zorgpremies bekend zijn, kunt u de zorgpremies op HomeFinance.nl berekenen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Peter van maandag november 11, 2019 09:47
    En niet te vergeten dat aanvullende verzekeringen ook met 2 euro per maand omhoog gaan. Dus leuk van menzis om te schrijven dat het om 1 euro gaat, maar in werkelijkheid zal het voor de meerderheid van hun klanten om een veel hogere bedragen gaan. Dus inderdaad het is maar wat je mee vind vallen. In mij geval is +1 euro voor de basis verzekering +2,50 door de mindere collectiviteits- korting +2 euro extra voor aanvullende verzekering, bijna 6 euro per maand er bij

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek