verzekeringen
Gepubliceerd op: 11-11-2019 om 08:48

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft de eerste grote zorgverzekeraar de zorgpremies voor 2020 bekendgemaakt. Menzis verhoogt de zorgpremie weliswaar, maar de stijging is minder groot dan verwacht. De premie van de meest gekozen zorgverzekering - de naturapolis "Basis" gaat met maar 1 euro per maand omhoog. Dat is minder dan de 3 euro stijging waar het kabinet vanuit gaat en een stuk minder dan de premiestijgingen bij DSW en Stad Holland.

Welke zorgpremies zijn voor 2020 al bekend?

Stijging bij andere Menzis polissen groter

Menzis biedt 3 verschillende zorgverzekeringen aan en de premiestijging bij de andere zorgverzekeringen is groter dan de hierboven genoemde 1 euro. Bij de Basis Voordelig polis is de stijging met 2 euro per maand ook vrij beperkt, maar bij de Basis Vrij polis (vrije zorgkeuze) stijgt de premie veel forser: 8 euro per maand. Hieronder ziet u de basispremies voor alle Menzis zorgverzekeringen voor 2020 en de jaren ervoor.

Menzis Basis

Menzis Basis Voordelig

Menzis Basis Vrij

Korting voor collectiviteit naar 5%

Voor mensen die collectief verzekerd zijn bij Menzis geldt dat ze rekening moeten houden met een extra stijging van de zorgpremie. Het kabinet heeft het de maximale korting voor een collectieve verzekering verlaagd van 10% naar 5%. Bij Menzis wordt voor alle collectiviteiten vanaf 2020 deze maximale collectiviteitskorting van 5% gehanteerd.

Fors interen op eigen vermogen

Menzis geeft 2 redenen waarom de stijging minder groot is dan vooraf verwacht. Ten eerste geeft de zorgverzekeraar aan dat ze samen met de zorgaanbieders de kostentoename hebben weten te beperken. Maar daarnaast wordt dit jaar 80 miljoen euro uit de reserves gebruikt om de premiestijging te beperken.

Overige zorgpremies

De overige zorgverzekeraars hebben nog tot en met morgen (12 november) om de premies bekend te maken. Zodra alle zorgpremies bekend zijn, kunt u ze op HomeFinance.nl vergelijken:

Premies van basisverzekeringen vergelijken

Uitgebreid zorgverzekeringen vergelijken

Aangemaakt door Peter op 11-11-2019 09:47

Leuk dat ze bij Menzis vinden dat dit meevalt maar als je gekozen hebt voor vrije zorgkeuze en je had tot nu toe een korting op je premie dan gaat de premie al snel meer dan 10 euro per jaar omhoog. Wat je maar mee vindt vallen!

Aangemaakt door John op 11-11-2019 10:26

En niet te vergeten dat aanvullende verzekeringen ook met 2 euro per maand omhoog gaan. Dus leuk van menzis om te schrijven dat het om 1 euro gaat, maar in werkelijkheid zal het voor de meerderheid van hun klanten om een veel hogere bedragen gaan. Dus inderdaad het is maar wat je mee vind vallen. In mij geval is +1 euro voor de basis verzekering +2,50 door de mindere collectiviteits- korting +2 euro extra voor aanvullende verzekering, bijna 6 euro per maand er bij

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.