HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zorgpremies 2020 nog steeds een mysterie

Premies voor zorgverzekeringen laat bekendgemaakt

Premies voor zorgverzekeringen laat bekendgemaakt

Het is 8 november, over een paar dagen is de deadline voor de bekendmaking van de zorgpremies voor 2020. Er zijn echter nog niet veel verzekeraars die deze stap al hebben gezet. 

Deadline zorgpremies 2020: 12 november

Uiterlijk 12 november moeten alle premies voor zorgverzekeringen volgend jaar bekend zijn. Veel tijd is er dus niet meer. Op dit moment is het aantal bekende premies nog uiterst mager:

Op 8 november 2019 zijn pas 3 verzekeraars met hun zorgpremies gekomenBron: HomeFinance.nl

Check de al bekend gemaakte zorgpremies

Steeds later door concurrentie

De ervaring van vorig jaar leert dat de verzekeringsmaatschappijen steeds dichter op de deadline gaan zitten met hun publicatie. De meest logische reden hiervoor is concurrentie: ze willen kunnen inspelen op wat de andere verzekeraars aan premie hanteren voor 2020. 

Verwachting: hogere premie voor zorgverzekeringen

De algemene verwachting is dat de premies voor zorgverzekeringen volgend jaar hoger zullen liggen dan nu. Op Prinsjesdag sprak het kabinet een verwachtte stijging van 3% uit, maar de tot nu toe bekende premies laten een fors hogere stijging zien: DSW 5% en Stad Holland zelfs bijna 8%.

Vergelijken zorgpremies loont!

Vanwege deze stijgingen is de verwachting ook dat er dit jaar een record aantal mensen overstapt naar een andere zorgverzekering. Wie geconfronteerd wordt met een (forse) premiestijging zal eerder geneigd zijn te kijken of de polis elders misschien goedkoper kan. Dat vergelijken is verstandig: de verschillen tussen verzekeraars zijn groot.

5 Toptips voor je zorgverzekering

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen