Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zorgpremies 2020 nog steeds een mysterie

Premies voor zorgverzekeringen laat bekendgemaakt

Premies voor zorgverzekeringen laat bekendgemaakt

Het is 8 november, over een paar dagen is de deadline voor de bekendmaking van de zorgpremies voor 2020. Er zijn echter nog niet veel verzekeraars die deze stap al hebben gezet. 

Deadline zorgpremies 2020: 12 november

Uiterlijk 12 november moeten alle premies voor zorgverzekeringen volgend jaar bekend zijn. Veel tijd is er dus niet meer. Op dit moment is het aantal bekende premies nog uiterst mager:

Op 8 november 2019 zijn pas 3 verzekeraars met hun zorgpremies gekomenBron: HomeFinance.nl

Check de al bekend gemaakte zorgpremies

Steeds later door concurrentie

De ervaring van vorig jaar leert dat de verzekeringsmaatschappijen steeds dichter op de deadline gaan zitten met hun publicatie. De meest logische reden hiervoor is concurrentie: ze willen kunnen inspelen op wat de andere verzekeraars aan premie hanteren voor 2020. 

Verwachting: hogere premie voor zorgverzekeringen

De algemene verwachting is dat de premies voor zorgverzekeringen volgend jaar hoger zullen liggen dan nu. Op Prinsjesdag sprak het kabinet een verwachtte stijging van 3% uit, maar de tot nu toe bekende premies laten een fors hogere stijging zien: DSW 5% en Stad Holland zelfs bijna 8%.

Vergelijken zorgpremies loont!

Vanwege deze stijgingen is de verwachting ook dat er dit jaar een record aantal mensen overstapt naar een andere zorgverzekering. Wie geconfronteerd wordt met een (forse) premiestijging zal eerder geneigd zijn te kijken of de polis elders misschien goedkoper kan. Dat vergelijken is verstandig: de verschillen tussen verzekeraars zijn groot.

5 Toptips voor je zorgverzekering

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek