Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Jaarpremie Stad Holland 111 euro omhoog

Premiestijgingen tot nu toe fors hoger dan wat vooraf verwacht werd

Premiestijgingen tot nu toe fors hoger dan wat vooraf verwacht werd

De zorgpremie van zorgverzekeraar Stad Holland gaat in 2020 fors omhoog. De premie van de basisverzekering stijgt van 119,25 euro naar 128,50 euro. Deze stijging van 9,25 euro is fors hoger dan de 3 euro stijging waar het kabinet vanuit gaat.

Premies fors gestegen in de afgelopen jaren

In onderstaande overzicht ziet u het premieverloop bij Stad Holland over de afgelopen jaren. Duidelijk is dat de premie in de afgelopen jaren flink is opgelopen.

Wat zullen de andere zorgverzekeraars doen?

Stad Holland is een onderdeel van DSW. Deze zorgverzekeraar heeft vorige maand de premies van 2020 al bekendgemaakt. Bij DSW gaat de basispremie met 6 euro per maand omhoog. Dat is minder dan bij Stad Holland, maar ook bij DSW zelf valt de stijging fors hoger uit dan de verwachting die het kabinet rond prinsjesdag uitgesproken heeft.

Tot nu toe zijn er nog geen premies bekend van andere zorgverzekeraars. De verwachting is dat die ook zullen stijgen en dat de stijging met name bij de zogenaamde collectiviteiten dit jaar extra hoog uit zullen vallen.

Wanneer kun je alle zorgpremies 2020 vergelijken?

Zodra er een premie bekendgemaakt wordt, kunt u deze terugvinden op ons zorgpremie overzicht van 2020. Zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk dinsdag 12 november om de premies bekend te maken. Zodra alle premies bekendgemaakt zijn, kunt u op deze site zowel de basisverzekeringen als de aanvullende verzekeringen vergelijken.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Martijn van zaterdag november 2, 2019 17:09
    Nee, daar is nog geen zicht op. Zoals aangegeven verwacht het kabinet een gemiddelde stijging van 3 euro per maand. Maar de laatste jaren laten zien dat het sterk afhangt in hoeverre zorgverzekeraars bereid zijn (en de mogelijkheid hebben!) om in te teren op hun eigen vermogen. Daarnaast is het dus de vraag wat er gebeurt met de premies bij collectieve zorgverzekeringen (waar een groot deel van de nederlanders onder valt). Kortom: voorlopig nog even afwachten!

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek