Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
zaterdag 2 november 2019, 15:41
#verzekeringen

De zorgpremie van zorgverzekeraar Stad Holland gaat in 2020 fors omhoog. De premie van de basisverzekering stijgt van 119,25 euro naar 128,50 euro. Deze stijging van 9,25 euro is fors hoger dan de 3 euro stijging waar het kabinet vanuit gaat.

Premies fors gestegen in de afgelopen jaren

In onderstaande overzicht ziet u het premieverloop bij Stad Holland over de afgelopen jaren. Duidelijk is dat de premie in de afgelopen jaren flink is opgelopen.


Wat zullen de andere zorgverzekeraars doen?

Stad Holland is een onderdeel van DSW. Deze zorgverzekeraar heeft vorige maand de premies van 2020 al bekendgemaakt. Bij DSW gaat de basispremie met 6 euro per maand omhoog. Dat is minder dan bij Stad Holland, maar ook bij DSW zelf valt de stijging fors hoger uit dan de verwachting die het kabinet rond prinsjesdag uitgesproken heeft.

Tot nu toe zijn er nog geen premies bekend van andere zorgverzekeraars. De verwachting is dat die ook zullen stijgen en dat de stijging met name bij de zogenaamde collectiviteiten dit jaar extra hoog uit zullen vallen.

Wanneer kun je alle zorgpremies 2020 vergelijken?

Zodra er een premie bekendgemaakt wordt, kunt u deze terugvinden op ons zorgpremie overzicht van 2020. Zorgverzekeraars hebben tot uiterlijk dinsdag 12 november om de premies bekend te maken. Zodra alle premies bekendgemaakt zijn, kunt u op deze site zowel de basisverzekeringen als de aanvullende verzekeringen vergelijken.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.