Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Stijging hypotheekrentes bij grootbanken

Bodem bereikt of tijdelijk hogere hypotheekrente?

Bodem bereikt of tijdelijk hogere hypotheekrente?

De afgelopen dagen hebben nog meer banken hun hypotheekrentes verhoogd. Na de kleinere aanbieders doen nu ook de grote geldverstrekkers mee. De grootbanken ING en ABN Amro hebben de stap per vandaag gezet, Rabobank doet dat per maandag. 

Hypotheekrente omhoog 3 april 2020

Bron: laatste rentewijzigingen ActueleRentestanden.nl

Beschermen hypotheekmarges

De keuze om de hypotheekrentes naar boven bij te stellen draait om het beschermen de marges, vertelt een woordvoerder van ABN Amro aan RTLZ. Er is onrust op de financiële markten, het is maar afwachten wat er met de marktrentes gaat gebeuren door de coronacrisis. 

Ontwikkeling kapitaalmarktrente turbulent

De ontwikkeling van de kapitaalmarktrente – waar de hypotheekrentes doorgaans van afgeleid worden – is turbulent te noemen. Na een forse stijging gaat deze de afgelopen dagen wat op en neer. Op 18 en 19 maart kwam deze voor het eerst sinds tijden boven nul uit, maar inmiddels is het niveau weer ruim onder het nulpunt. 

Kapitaalmarktrente maart 2020

Bodem bereikt of tijdelijke verhoging?

De coronacrisis kan zorgen voor grotere risico’s voor de banken op het niet-terugbetalen van hypotheken. Het lijkt erop dat ze nu een voorschot nemen op dat groeiende risico door de hypotheekrente te verhogen.

Check de actuele hypotheekrente

Of dit een punt is dat aangeeft dat de bodem bereikt is en de hypotheekrente vanaf nu verder zal stijgen – daarover verschillen de meningen sterk. HomeFinance-columnist Jos Koets is van mening dat dit niet zo is, terwijl er ook geluiden zijn die roepen dat de rente het laagste punt nu wel gehad heeft. 

Hypotheekrente in de gaten houden?
Gratis maandelijkse HypotheekUpdate in de mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek