Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 3 april 2020, 08:51
#hypotheek

De afgelopen dagen hebben nog meer banken hun hypotheekrentes verhoogd. Na de kleinere aanbieders doen nu ook de grote geldverstrekkers mee. De grootbanken ING en ABN Amro hebben de stap per vandaag gezet, Rabobank doet dat per maandag. 

Hypotheekrente omhoog 3 april 2020

Bron: laatste rentewijzigingen ActueleRentestanden.nl

Beschermen hypotheekmarges

De keuze om de hypotheekrentes naar boven bij te stellen draait om het beschermen de marges, vertelt een woordvoerder van ABN Amro aan RTLZ. Er is onrust op de financiële markten, het is maar afwachten wat er met de marktrentes gaat gebeuren door de coronacrisis. 

Ontwikkeling kapitaalmarktrente turbulent

De ontwikkeling van de kapitaalmarktrente - waar de hypotheekrentes doorgaans van afgeleid worden - is turbulent te noemen. Na een forse stijging gaat deze de afgelopen dagen wat op en neer. Op 18 en 19 maart kwam deze voor het eerst sinds tijden boven nul uit, maar inmiddels is het niveau weer ruim onder het nulpunt. 

Kapitaalmarktrente maart 2020

Bodem bereikt of tijdelijke verhoging?

De coronacrisis kan zorgen voor grotere risico's voor de banken op het niet-terugbetalen van hypotheken. Het lijkt erop dat ze nu een voorschot nemen op dat groeiende risico door de hypotheekrente te verhogen.

Check de actuele hypotheekrente

Of dit een punt is dat aangeeft dat de bodem bereikt is en de hypotheekrente vanaf nu verder zal stijgen - daarover verschillen de meningen sterk. HomeFinance-columnist Jos Koets is van mening dat dit niet zo is, terwijl er ook geluiden zijn die roepen dat de rente het laagste punt nu wel gehad heeft. 

Hypotheekrente in de gaten houden?
Gratis maandelijkse HypotheekUpdate in de mail!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.