Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Woningmarkt stabieler, hypotheekrente rustiger

Coronacrisis niet vooralsnog niet slecht voor huizen en hypotheken

Coronacrisis niet vooralsnog niet slecht voor huizen en hypotheken

De NVM heeft nieuwe cijfers over de woningmarkt gepubliceerd en concludeert dat die wat stabieler is geworden. Ondertussen verschillen de hypotheekketens van mening over de richting van de hypotheekrente.

NVM: woningmarkt wat stabieler

De druk is er een beetje af op de woningmarkt, stelt de makelaarsvereniging. Er worden meer woningen te koop gezet en verkocht dan vóór de coronacrisis. Dat is prettig voor iedereen die een (ander) huis wil kopen. Vooral starters krijgen nu meer kans op een eigen huis.

Meer kans op een huurhuis

Ook qua huurhuizen gaat het beter: het aanbod van huurwoningen is de afgelopen maand behoorlijk gestegen. Dat meldt NOS.nl op basis van cijfers van woningplatform Pararius. Dit komt mede door de coronacrisis: veel lopende huurcontracten worden opgezegd door kenniswerkers en expats. Ook zijn er nauwelijks toeristen die kort huren, waardoor verhuurders terugvallen op lange termijn verhuur.

Hypotheekrente ook rustiger

Ook bij de hypotheekrente is het rustiger geworden. Twee weken geleden was er nog een extreem aantal renteverhogingen, inmiddels wisselen stijgingen en dalingen elkaar af:

Hypotheekrente wijzigingen 7 mei 2020

Bron: ActueleRentestanden.nl

Toch geven de hypotheekketens aan dat het einde van de stijging van de hypotheekrente nog niet in zicht is. De motivatie: de aanhoudende onzekerheid op de financiële markten over de gevolgen van de coronacrisis. 

Hoe staat de hypotheekrente nu?

Hypotheekrente en woningmarkt actief volgen?

Meld je aan voor de Update Hypotheken van onze HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek