Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 7 mei 2020, 08:43
#huizenmarkt #hypotheek

De NVM heeft nieuwe cijfers over de woningmarkt gepubliceerd en concludeert dat die wat stabieler is geworden. Ondertussen verschillen de hypotheekketens van mening over de richting van de hypotheekrente.

NVM: woningmarkt wat stabieler

De druk is er een beetje af op de woningmarkt, stelt de makelaarsvereniging. Er worden meer woningen te koop gezet en verkocht dan vóór de coronacrisis. Dat is prettig voor iedereen die een (ander) huis wil kopen. Vooral starters krijgen nu meer kans op een eigen huis.

Meer kans op een huurhuis

Ook qua huurhuizen gaat het beter: het aanbod van huurwoningen is de afgelopen maand behoorlijk gestegen. Dat meldt NOS.nl op basis van cijfers van woningplatform Pararius. Dit komt mede door de coronacrisis: veel lopende huurcontracten worden opgezegd door kenniswerkers en expats. Ook zijn er nauwelijks toeristen die kort huren, waardoor verhuurders terugvallen op lange termijn verhuur.

Hypotheekrente ook rustiger

Ook bij de hypotheekrente is het rustiger geworden. Twee weken geleden was er nog een extreem aantal renteverhogingen, inmiddels wisselen stijgingen en dalingen elkaar af:

Hypotheekrente wijzigingen 7 mei 2020

Bron: ActueleRentestanden.nl

Toch geven de hypotheekketens aan dat het einde van de stijging van de hypotheekrente nog niet in zicht is. De motivatie: de aanhoudende onzekerheid op de financiële markten over de gevolgen van de coronacrisis. 

Hoe staat de hypotheekrente nu?

Hypotheekrente en woningmarkt actief volgen?

Meld je aan voor de Update Hypotheken van onze HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.