Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Woekerrente claim tegen ABN Amro op komst

Consumentenbond Claimservice staat klaar voor miljoenenclaim

Consumentenbond Claimservice staat klaar voor miljoenenclaim

Consumentenbond Claimservice onderzoekt de mogelijkheid van een miljoenenclaim tegen ABN Amro vanwege de woekerrentes die gerekend zijn voor doorlopende kredieten. Dit vertelde de bond afgelopen zaterdag in het televisieprogramma Kassa.

Te hoge rentes voor doorlopende kredieten

Het gaat hier om een samenwerking van de Consumentenbond met de massaclaimspecialist ConsumentenClaim. De Claimservice richt zich voorlopig op de kredietverstrekkers ABN Amro, Vesting Finance en Santander. Zij hebben in het verleden te hoge rentes in rekening gebracht voor hun doorlopende kredieten, de consumentenvertegenwoordigers willen dat de klanten hiervoor gecompenseerd worden.

Kredietclaim Consumentenbond Claimservice

Rente niet mee gedaald met marktrente

Doorlopende kredieten hebben een variabele rente. Het rentepercentage dat een klant betaalt over het uitstaande bedrag kan daarom tijdens de looptijd van het krediet omhoog of omlaag gaan. Bij eerdere uitspraken van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) is al bepaald dat de bank deze rente wel moet laten meebewegen in dezelfde richting als de marktrente. Diverse banken hebben dat niet gedaan: terwijl de marktrente flink daalde bleef de rente op hun doorlopende kredieten hoog. 

Geldmarktrente ontwikkeling - Lening.nl

Ontwikkeling leenrente – info op Lening.nl

Actuele leenrentes

Compensatie klanten Crédit Agricole / Interbank

De eerste bank die hiermee geconfronteerd werd was Interbank (Crédit Agricole Consumer Finance Nederland). Hier is al een compensatieregeling ingesteld – voor Interbank, maar ook andere labels zoals Ribank, Findio, De Nederlandse Voorschotbank, IDM, Finata en Intermediaire Voorschotbank. 

Klachtenprocedure bij Kifid

Nu gaat het dus om andere banken: Er zijn klachten tegen hen in behandeling bij het Kifid. Daar is al uitgesproken in het voordeel van de consumenten – er loopt nog een beroepsprocedure van de banken. Begin december vindt naar verwachting de mondelinge behandeling(zitting) van deze zaak plaats bij de Commissie van Beroep van Kifid. In de regel doet de Commissie dan binnen 90 dagen uitspraak. Is deze in het nadeel van de banken, dan staat de weg voor een massaclaim open.

Miljoenenclaim tegen ABN Amro - Kassa BNNVARA

Consumenten die een doorlopend krediet hebben (gehad) bij ABN Amro, Vesting Finance (Hollandsche Disconto Voorschotbank) en Santander worden door de claimservice opgeroepen om zich aan te melden.

Op de hoogte blijven over lenen en leenrentes?

Meld je aan voor onze Update Lenen in je mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek