Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Moordende concurrentie bij hypotheken: nieuwe rente records

Banken wisselen elkaar af met de laagste hypotheekrente ooit

Banken wisselen elkaar af met de laagste hypotheekrente ooit

Lloyds Bank verlaagt per vandaag de hypotheekrentes op diverse looptijden. Dankzij deze renteverlaging biedt Lloyds de laagste rente voor een annuiteitenhypotheek met Nationale Hypotheek Garantie voor de populaire rentevaste perioden van 20 jaar en 30 jaar vast. Met 1,16% voor 20 jaar en 1,48% op 30 jaar zijn het de laagste hypotheekrentes ooit voor deze looptijden.

Nieuwe laagste rente – moordende concurrentie

Lloyds Bank neemt de topposities over van ABN AMRO die voor de Budget Hypotheek Duurzaam 1 honderdste van een procent meer vraagt. De concurrentie tussen de banken voor hypotheken met NHG en een lange renteperiode is momenteel moordend: het verschil tussen de nummers 1 en 15 is minder dan 0,1%.

Vergelijk de rente in uw situatie

Stuivertje wisselen

De banken zijn aan het stuivertje wisselen aan top van de rentelijstjes voor hypotheken. Ze vallen over elkaar heen met steeds weer nieuwe renteverlagingen – waardoor de laagste hypotheekrente steeds bij een andere bank te vinden is.

20x daling laagste hypotheekrente in 7 maanden

Deze concurrentie zorgt ervoor dat de laagste hypotheekrente steeds verder daalt. Vanwege de coronacrisis zagen we de rentes tot medio juli even stijgen. Sindsdien zijn er enkel dalingen geweest. In zeven maanden tijd was er bij de meest populaire looptijd van dit moment – 20 jaar rentevast – maar liefst 15 keer een nieuwe laagste rente. Bij 30 jaar vast was dat zelfs 20 keer.

Hypotheekrente ontwikkeling laatste jaar van 20 en 30 jaar vast

Bij de korte renteperioden gebeurt er aan de top van de rentelijstjes een stuk minder. Daar heeft ASR Bank de toppositie al geruime tijd in handen. Op zowel de 1- als 5-jaars renteperiode is de rente bij ASR één tiende lager dan de rente van de nummer 2. Sinds juli vorig jaar zien we bij deze renteperioden slechts 2 renteverlagingen.

Vergelijk de hypotheekrentes per renteperiode

Is de hypotheekrente nu veel lager?

Uit het aantal renteverlagingen blijkt dat de concurrentie vindt vooral aan de orde is bij hypotheken met een langere renteperiode. Ook uit het verschil in hypotheekrente tussen 1 juli 2020 en nu blijkt het duidelijk: de rentes bij de lange rentevastperioden zijn veel sterker gedaald dan bij de kortere perioden.

  01-07-2020 29-01-2021 verschil
1 jaar 0,80% 0,70% -0,10%
2 jaar 0,80% 0,70% -0,10%
5 jaar 0,85% 0,75% -0,10%
10 jaar 1,09% 0,89% -0,20%
15 jaar 1,38% 1,06% -0,32%
20 jaar 1,47% 1,16% -0,31%
25 jaar 1,69% 1,37% -0,32%
30 jaar 1,77% 1,48% -0,29%

Het is dan ook niet verrassend dat de laatste tijd bij het overgrote deel van de hypotheken gekozen wordt voor een rentevast periode van 20 jaar of langer.

Op de hoogte blijven van de ontwikkeling van de hypotheekrente?

Meld je NU aan voor onze maandelijkse Update Hypotheken in je mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek