Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
dinsdag 18 mei 2021, 07:50
#sparen #algemene rentes

Bigbank verlaagt de spaarrente. Per 20 mei gaat de rente voor de korte deposito's en de rente op Flexibel Sparen van de bank uit Estland fors omlaag.

Renteverlaging bij Bigbank

De verlaging wordt doorgevoerd bij de korter lopende deposito's en bij het vrij opvraagbare spaargeld bij Bigbank. Een spaardeposito met een looptijd van 1 jaar levert 0,05% minder op, dat wordt 0,40%. Voor de looptijden 2 en 3 jaar gaat er 0,10% af en komt de rente uit op respectievelijk 0,70% en 0,80%.

Bigbank uit Estland

Flexibel Sparen niet meer de hoogste rente

In de vergelijking van direct opvraagbaar spaargeld stond Bigbank al geruime tijd bovenaan met een rente van 0,40%. Met de verlaging van 0,15% is dat verleden tijd: het nieuwe tarief voor Flexibel Sparen staat op 0,25%. Daarmee verliest Bigbank de koppositie als aanbieder van de hoogste spaarrente. Dat is nu Lloyds Bank - de Britse bank onder het Duitse garantiestelsel - met 0,30%.

Spaarrente top 5 - 20 mei 2021

Actuele spaarrentes

Verlaging niet veroorzaakt door rentemarkten

De renteverlaging van Bigbank lijkt niet ingegeven te zijn door de ontwikkelingen op de rentemarkten. Zowel de kapitaalmarkt als de geldmarkt vertonen geen dalende beweging. 

Stijgende kapitaalmarktrente: boven nul

Deze renteverlaging staat duidelijk los van de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt; daar is het renteniveau juist aan het stijgen de laatste weken. Afgelopen week is de nullijn doorbroken en kunnen we voor het eerst sinds lange tijd weer spreken van een kapitaalmarktrente die boven het nulpunt ligt.

Kapitaalmarktrente 4-17-mei-2021

Geldmarktrente vrij stabiel onder nul

Die stijgende kapitaalmarktrente is niet direct van belang voor de genoemde spaarrentes. Voor vrij opvraagbaar spaargeld en korter lopende deposito's wordt niet gekeken naar de kapitaalmarkt  - daar gaat het om de langere termijn. Voor kortere termijn rentes kijken we naar de geldmarkt, met als maatstaf de Euribor rente. Die is onverminderd negatief, al een jaar redelijk stabiel tussen de -0,5 en -0,6%:

1 weeks Euribor grafiek mei 2021

Spaarrentes in de gaten houden?

We houden je op de hoogte met onze maandelijkse Update Sparen!

Nu aanmelden

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.