Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaarrente Bigbank duikt omlaag

Hoogste rente voor sparen nu bij Lloyds Bank

Hoogste rente voor sparen nu bij Lloyds Bank

Bigbank verlaagt de spaarrente. Per 20 mei gaat de rente voor de korte deposito’s en de rente op Flexibel Sparen van de bank uit Estland fors omlaag.

Renteverlaging bij Bigbank

De verlaging wordt doorgevoerd bij de korter lopende deposito’s en bij het vrij opvraagbare spaargeld bij Bigbank. Een spaardeposito met een looptijd van 1 jaar levert 0,05% minder op, dat wordt 0,40%. Voor de looptijden 2 en 3 jaar gaat er 0,10% af en komt de rente uit op respectievelijk 0,70% en 0,80%.

Bigbank uit Estland

Flexibel Sparen niet meer de hoogste rente

In de vergelijking van direct opvraagbaar spaargeld stond Bigbank al geruime tijd bovenaan met een rente van 0,40%. Met de verlaging van 0,15% is dat verleden tijd: het nieuwe tarief voor Flexibel Sparen staat op 0,25%. Daarmee verliest Bigbank de koppositie als aanbieder van de hoogste spaarrente. Dat is nu Lloyds Bank – de Britse bank onder het Duitse garantiestelsel – met 0,30%.

Spaarrente top 5 - 20 mei 2021

Actuele spaarrentes

Verlaging niet veroorzaakt door rentemarkten

De renteverlaging van Bigbank lijkt niet ingegeven te zijn door de ontwikkelingen op de rentemarkten. Zowel de kapitaalmarkt als de geldmarkt vertonen geen dalende beweging. 

Stijgende kapitaalmarktrente: boven nul

Deze renteverlaging staat duidelijk los van de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt; daar is het renteniveau juist aan het stijgen de laatste weken. Afgelopen week is de nullijn doorbroken en kunnen we voor het eerst sinds lange tijd weer spreken van een kapitaalmarktrente die boven het nulpunt ligt.

Kapitaalmarktrente 4-17-mei-2021

Geldmarktrente vrij stabiel onder nul

Die stijgende kapitaalmarktrente is niet direct van belang voor de genoemde spaarrentes. Voor vrij opvraagbaar spaargeld en korter lopende deposito’s wordt niet gekeken naar de kapitaalmarkt  – daar gaat het om de langere termijn. Voor kortere termijn rentes kijken we naar de geldmarkt, met als maatstaf de Euribor rente. Die is onverminderd negatief, al een jaar redelijk stabiel tussen de -0,5 en -0,6%:

1 weeks Euribor grafiek mei 2021

Spaarrentes in de gaten houden?

We houden je op de hoogte met onze maandelijkse Update Sparen!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek