Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Lloyds Bank wordt Duits vanwege Brexit

Spaarrekeningen komen onder Duitse garantie

Spaarrekeningen komen onder Duitse garantie

Lloyds Bank voert in Nederland spaarrekeningen en hypotheken. Het is echter een Britse bank – dus komt onvermijdelijk de vraag hoe dat moet na de Brexit. De bank is onzekerheden en eventuele problemen voor en heeft een nieuwe bank opgericht in Duitsland.

Europese Paspoorten Bank of Scotland

De Nederlandse spaar- en hypotheekactiviteiten van Lloyds Bank zijn van de Britse Bank of Scotland plc. De bank werkt in Duitsland en Nederland met Europese Paspoorten en kon zo zonder problemen spaarrekeningen en hypotheken in ons land afsluiten. Deze Europese Paspoorten zijn na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie waarschijnlijk niet meer geldig.

Sparen en hypotheken naar Duitse Lloyds Bank GmbH

Daarom gaat Bank of Scotland deze activiteiten nu overdragen aan de nieuwe Lloyds Bank GmbH. Een nieuw opgerichte Duitse bank met een bankvergunning in Duitsland, onder toezicht van de Duitse toezichthouder Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin).

De Nederlandse activiteiten vallen vanaf 25 maart onder Lloyds Bank GmbH, maar staan ook onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Klanten met een spaarrekening of hypotheek zullen hier niets van merken, hun zaken gaan ongewijzigd over naar Lloyds Bank GmbH. Spaargeld bij de bank valt vanaf dat moment onder het Duitse depositogarantiestelsel in plaats van het Britse.

Vergelijk de spaarrente bij Lloyds Bank met andere rekeningen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Wat als ik helemaal niet wil dat mijn lopende hypotheek naar een Duitse bank gaat? van maandag februari 18, 2019 11:03
    Ik heb dezelfde vraag. Graag zou ik mijn hypotheek eerder boetevrij aflossen. Mogelijk kan dit nu de hypotheek wordt overgedragen…? Weet jij al meer?

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek