Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 13 februari 2019, 09:12
#sparen #hypotheek

Lloyds Bank voert in Nederland spaarrekeningen en hypotheken. Het is echter een Britse bank - dus komt onvermijdelijk de vraag hoe dat moet na de Brexit. De bank is onzekerheden en eventuele problemen voor en heeft een nieuwe bank opgericht in Duitsland.

Europese Paspoorten Bank of Scotland

De Nederlandse spaar- en hypotheekactiviteiten van Lloyds Bank zijn van de Britse Bank of Scotland plc. De bank werkt in Duitsland en Nederland met Europese Paspoorten en kon zo zonder problemen spaarrekeningen en hypotheken in ons land afsluiten. Deze Europese Paspoorten zijn na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie waarschijnlijk niet meer geldig.

Sparen en hypotheken naar Duitse Lloyds Bank GmbH

Daarom gaat Bank of Scotland deze activiteiten nu overdragen aan de nieuwe Lloyds Bank GmbH. Een nieuw opgerichte Duitse bank met een bankvergunning in Duitsland, onder toezicht van de Duitse toezichthouder Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin).

De Nederlandse activiteiten vallen vanaf 25 maart onder Lloyds Bank GmbH, maar staan ook onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Klanten met een spaarrekening of hypotheek zullen hier niets van merken, hun zaken gaan ongewijzigd over naar Lloyds Bank GmbH. Spaargeld bij de bank valt vanaf dat moment onder het Duitse depositogarantiestelsel in plaats van het Britse.

Vergelijk de spaarrente bij Lloyds Bank met andere rekeningen

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.