Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Consumptief geld lenen goedkoper: BNP verlaagt rente

Laagste rente op een persoonlijke lening daalt naar 3,3 procent

Laagste rente op een persoonlijke lening daalt naar 3,3 procent

Kredietverstrekker BNP Paribas verlaagt per vandaag de rentes van hun persoonlijke leningen. De rente van de Persoonlijkste Basis Lening van BNP Paribas daalt voor bedragen vanaf 25.000 euro naar 3,3 procent. Hiermee neemt BNP de nummer 1 positie in de rentelijstjes over. Ook voor andere bedragen biedt BNP nu de laatste rente in de markt.

De actuele rente voor leningen vergelijken

Huidige laagste leenrentes

In onderstaande tabel hebben we op een rij gezet wat de laagste rentes van dit moment zijn op de leenmarkt bij verschillende leenbedragen. Het gaat in alle gevallen om persoonlijke leningen. Die zal al een hele tijd een stuk goedkoper dan doorlopende kredieten.

Leenbedrag Kredietverstrekker Minimale rente
5.000 euro Lender & Spender 6,20 %
10.000 euro Lender & Spender 4,80 %
15.000 euro BNP Paribas 3,70 %
25.000 euro BNP Paribas 3,30 %
50.000 euro BNP Paribas 3,30 %

Historische leenrentes

Als we kijken naar de renteontwikkeling over de laatste 10 jaar, dan is duidelijk te zien dat de leenrentes veel minder wijzigen dan de hypotheekrentes. In onderstaande grafiek hebben we de laagste rente op een persoonlijke lening naast de laagste 10 jaars hypotheekrente en de kapitaalmarktrente gezet.

De hypotheekrentes volgen de kapitaalmarktrente redelijk goed. Vaak wel met een korte vertraging. Als wel kijken naar de rente op het lenen van geld dan is duidelijk te zien dat kredietverstrekkers renteschommelingen op de rentemarkten vaak met een veel grotere vertraging in hun leenrentes verwerken. 

Historische leenrentes afgezet tegen hypotheekrente en kapitaalmarkrente

Tijdelijke verlaging

Volgens BNP Paribas Personal Finance kunnen de lagere rentes aangeboden worden omdat de kredietverstrekker erin geslaagd is om tijdelijk goedkopere funding te krijgen. De rentes blijven volgens de kredietvestrekker in ieder geval tot het eind van dit jaar geldig.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek