Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 5 november 2021, 17:25
#lenen

Kredietverstrekker BNP Paribas verlaagt per vandaag de rentes van hun persoonlijke leningen. De rente van de Persoonlijkste Basis Lening van BNP Paribas daalt voor bedragen vanaf 25.000 euro naar 3,3 procent. Hiermee neemt BNP de nummer 1 positie in de rentelijstjes over. Ook voor andere bedragen biedt BNP nu de laatste rente in de markt.

De actuele rente voor leningen vergelijken

Huidige laagste leenrentes

In onderstaande tabel hebben we op een rij gezet wat de laagste rentes van dit moment zijn op de leenmarkt bij verschillende leenbedragen. Het gaat in alle gevallen om persoonlijke leningen. Die zal al een hele tijd een stuk goedkoper dan doorlopende kredieten.

Leenbedrag Kredietverstrekker Minimale rente
5.000 euro Lender & Spender 6,20 %
10.000 euro Lender & Spender 4,80 %
15.000 euro BNP Paribas 3,70 %
25.000 euro BNP Paribas 3,30 %
50.000 euro BNP Paribas 3,30 %

Historische leenrentes

Als we kijken naar de renteontwikkeling over de laatste 10 jaar, dan is duidelijk te zien dat de leenrentes veel minder wijzigen dan de hypotheekrentes. In onderstaande grafiek hebben we de laagste rente op een persoonlijke lening naast de laagste 10 jaars hypotheekrente en de kapitaalmarktrente gezet.

De hypotheekrentes volgen de kapitaalmarktrente redelijk goed. Vaak wel met een korte vertraging. Als wel kijken naar de rente op het lenen van geld dan is duidelijk te zien dat kredietverstrekkers renteschommelingen op de rentemarkten vaak met een veel grotere vertraging in hun leenrentes verwerken. 

Historische leenrentes afgezet tegen hypotheekrente en kapitaalmarkrente

Tijdelijke verlaging

Volgens BNP Paribas Personal Finance kunnen de lagere rentes aangeboden worden omdat de kredietverstrekker erin geslaagd is om tijdelijk goedkopere funding te krijgen. De rentes blijven volgens de kredietvestrekker in ieder geval tot het eind van dit jaar geldig.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.