Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Zorgpremie Menzis 2022: ook € 3,25 per maand omhoog

Eind deze week moeten alle premies bekend zijn

Eind deze week moeten alle premies bekend zijn

Na DSW is nu ook Menzis zover: de zorgpremie voor 2022 is bekend. De stijging is bovendien exact gelijk aan die van DSW: de premie gaat omhoog met € 3,25 per maand.

Premiestijging lager dan inschatting kabinet

Op Prinsjesdag gaf het kabinet nog een inschatting van de premiestijging voor volgend jaar – die zou uitkomen op € 2,75 per maand. Later werd dat bijgesteld: door de loonsverhoging van het zorgpersoneel zou de premiestijging toch neerkomen op gemiddeld € 44 per jaar – € 3,67 per maand. Om de stijging van de zorgpremie te beperken heeft Menzis reserves ingezet.

Zorgkosten in de toekomst

Die reserves zijn wel eindig. Over kosten van de zorg in de toekomst maakt de directie van Menzis zich zorgen:

De zorgkosten nemen de komende jaren verder toe als gevolg van verdere vergrijzing, de stijging van de zorgsalarissen, duurdere behandelingen en steeds effectievere maar ook duurdere medicijnen. Om de zorg betaalbaar en toegankelijk te houden moet er keuzes gemaakt worden en moet er meer focus gelegd worden op gezondheid en een gezonde leefstijl.

Wat wordt het eigen risico vanaf 2023?

Hierbij is het goed om te realiseren dat het eigen risico volgend jaar nog op € 385 staat, dat was bevroren tot en met 2022 – dus hoger kan ook niet. Die bevriezing loopt nu af. Wat er vanaf 2023 met het eigen risico gaat gebeuren is dus nog afwachten.

Keuzes bij Menzis

De genoemde premiestijging van € 3,25 gaat om de reguliere basisverzekering van Menzis: de naturapolis. Bij deze verzekeraar zijn nog twee andere basispolissen mogelijk: de Basis Vrij (restitutiepolis) en de Basis Voordelig (budgetpolis). 

Premies basisverzekering 2022 bekend op 9 november 2021

Collectieve zorgverzekering bij Menzis

In de praktijk zullen er niet veel mensen zijn die de basispremie betalen zoals die genoemd wordt. Veel verzekerden kunnen gebruik maken van een collectief via hun werkgever, gemeente of ledenorganisatie. Of van het open Leefkracht Collectief van Menzis, waarvan iedereen gebruik kan maken. De collectieven leveren een korting op, zowel op de basispremie als de premie voor aanvullende verzekeringen.

Zorgverzekering voor 2022 kiezen

Het moment waarop consumenten kunnen beslissen wat te doen met de zorgverzekering voor 2022 komt dichtbij. Uiterlijk op 12 november – aankomende vrijdag – moet en alle zorgpremies bekend zijn gemaakt door de verzekeraars. Vanaf dan is het mogelijk om de polissen voor het nieuwe jaar met elkaar te vergelijken.

Zorgverzekeringen 2022 vergelijken

Wil je eens goed naar je zorgpolis kijken voor 2022?

Meld je aan voor onze Update Zorgverzekeringen in je mail!

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek