Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

OHRA verhoogt zorgpremie en wijzigt type polis

OHRA zet zorgverzekering om van restitutiepolis naar combinatiepolis

OHRA zet zorgverzekering om van restitutiepolis naar combinatiepolis

OHRA verhoogt per 1 januari 2022 de premie van haar zorgverzekering met 2,70 euro (2,13%) per maand. Klanten van OHRA die gekozen hebben voor het standaard eigen risico van 385 euro, gaan in 2022 een premie van 129,45 euro per maand betalen. De premiestijging is lager dan de gemiddelde stijging die we tot nu toe in de markt hebben gezien. Nog niet alle premies voor 2022 zijn momenteel bekend: verzekeraars hebben vandaag de hele dag nog om hun premies bekend te maken.

OHRA heeft tevens bekendgemaakt dat ze vanaf 2022 geen restitutiepolis (volledig vrije zorgkeuze) meer aan zullen bieden. De verzekering wordt omgezet naar een combinatiepolis.

Vergelijk alle zorgpremies voor 2022

OHRA zorgpremie over de jaren

In onderstaande tabel staan de zorgpremies van OHRA in de afgelopen jaren.

Premie zorgverzekering OHRA tussen 2018 en 2022

Duidelijk is dat de premie behoorlijk gestegen is. Ook als je het vergelijkt met andere zorgverzekeringen, dan behoort OHRA niet bij de goedkoopste zorgverzekeraars in Nederland. Toch is de OHRA zorgverzekering al jaren een hele populaire verzekering in de markt. Dit hangt samen met het feit dat OHRA altijd een volledig vrije zorgkeuze aanbood (restitutieverzekering). En als je een zorgverzekering wilt met vrije zorgkeuze, dan blijkt OHRA wel bij de scherpste verzekeraars in de markt te behoren.

Vanaf 2022 geen restitutiepolis meer

Wat betreft deze volledige vrije keuze, gaat er dus wel iets veranderen vanaf 1 januari 2022. De verzekering wordt dus omgezet naar een combinatiepolis. Maar in de praktijk zal de wijziging voor het overgrote deel van de verzekerden weinig tot geen verschil maken.

  • Je kunt nog steeds zelf je zorgverlener / ziekenhuis kiezen
  • Je krijgt nog steeds bij de meeste zorgaanbieders – ook degenen waar OHRA geen contract mee heeft gesloten – 100% vergoed. Uitzonderingen zijn GGZ zorgaanbieders en wijkverpleegkundigen waar OHRA geen contract mee heeft. Daar krijg je vanaf 2022 maximaal 75% vergoed.

OHRA heeft deze wijziging doorgevoerd om de zorgkosten niet te ver op te laten lopen (en daarmee de premie). Blijkbaar geldt dus dat de kosten bij een deel van niet-gecontracteerde GGZ zorgaanbieders en wijkverpleegkundigen te veel opliepen.

Ben je op zoek naar de premie incl. aanvullende verzekeringen? Deze kun je vanaf morgen hier berekenen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek