Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Spaarrente Renault Bank naar 0,5%

Flinke verhoging rente op direct opvraagbaar spaargeld

Flinke verhoging rente op direct opvraagbaar spaargeld

Internationaal spaarplatform Raisin heeft bekendgemaakt dat spaargeld bij Renault Bank uit Frankrijk vanaf vandaag een ruim hogere rente oplevert. De rente op de spaarrekening gaat van 0,35% naar 0,5%.

Rekening Renault Bank aanvragen

Renault Bank ver boven Bigbank

De verhoging gaat vandaag (vrijdag 22 juli 2022) om 12.00 uur uur in en zet Renault Bank direct op grote afstand van Bigbank uit Estland. Deze bank hanteert op Flexibel Sparen op dit moment nog dezelfde rente als de oude rente van de Franse bank: 0,35%.

Verdubbeling spaarrente binnen 25 dagen

Het is de tweede keer in korte tijd dat Renault Bank de spaarrente verhoogt. Op 27 juni ging de rente al van 0,25% naar 0,35%. Per saldo is de rente bij de Fransen dus binnen 25 dagen dubbel zo hoog geworden.

Spaarrente omhoog bij Renault Bank

Rente hoger dan bij introductie

Ook is de rente op deze spaarrekening nu ruim hoger dan bij de introductie ervan, begin juli 2021. De Nederlandse markt werd toen bestormd met een rente van 0,35%.

Spaarrente omhoog door ECB-renteverhoging?

De renteverhoging door Renault Bank kan te maken hebben met de rentestap die de Europese Centrale Bank heeft gezet. De algemene verwachting is niet dat die direct een grote invloed heeft op alle spaarrentes.

Aparte positie Renault Bank

Bij Renault Bank werkt het wellicht toch snel door. Voor het financieren van de verschillende activiteiten van de Renault Group hebben ze de keuze: geld lenen of spaargeld aantrekken.

Lenen duurder, spaargeld interessant

De Europese renteverhoging maakt lenen duurder, waardoor het rendabeler kan zijn om de rente op de spaarrekening van Renault Bank te verhogen.

Wij volgen de spaarrentes op de voet, elke dag.

Zullen we je op de hoogte houden via e-mail?

Nu aanmelden

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek