Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 8 juli 2021, 09:26
#sparen #banken en verzekeraars

Er is een nieuwe spaarbank actief in Nederland - direct met de hoogste rente voor vrij opvraagbaar spaargeld. De Franse Renault Bank is voor Nederlandse spaarders toegankelijk via het internationale spaarplatform Raisin.

Renault Bank

De naam Renault roept direct de link op met het automerk. Die link is er inderdaad voor deze bank: het gaat om de financiële tak van de beroemde autoproducent. Renault Bank (handelsnaam van RCI Banque S.A.) is een dochteronderneming van de Renault Group.

Renault Bank uit Frankrijk

Via Renault Financial Services kon de Nederlandse consument al gebruik maken van private lease, financiering en autoverzekeringen. Nu komt daar de mogelijkheid om te sparen bij Renault Bank bij. Het geld dat hiermee binnenkomt wordt gebruikt voor de lease- en financieringsactiviteiten.

Spaaractiviteiten in zeven landen

Nederland is niet het eerste land waar Renault Bank spaargeld aantrekt. Buiten Frankrijk is RCI Bank en Services  al sinds 2013 actief in Duitsland, daarna volgden Oostenrijk (2014), het Verenigd Koninkrijk (2015), Brazilië (2019) en Spanje (2020). daarmee is Nederland het zevende land waar de Fransen het geld voor hun activiteiten vandaan halen.

De uitbreiding van onze spaaractiviteiten, dankzij de introductie van Renault Bank in Nederland, sluit aan bij ons doel om de financieringsbronnen van RCI Bank and Service te blijven diversifiëren, en niet afhankelijk te zijn van slechts één bron voor liquiditeit. Deze samenwerking met Raisin onderstreept ook ons voortdurend streven naar digitale transformatie om onze klanten de beste ervaring te bieden.

Vrij opvraagbare spaarrekening in Frankrijk

Met de introductie van Renault Bank in Nederland kan de spaarder een vrij opvraagbare spaarrekening aanhouden in Frankrijk. 

Franse garantie op spaargeld

Het spaargeld bij Renault Bank valt onder het depositogarantiestelsel van Frankrijk: het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution - afgekort FDGR. Dit betekent dat er - zoals in elk ander EU-land - een spaargarantie van toepassing is van € 100.000 per persoon, per bank.

Nieuwe hoogste spaarrente & bonus

Renault Bank komt binnen op de Nederlandse spaarmarkt met direct de nummer 1 positie: de hoogste rente voor vrij opvraagbaar spaargeld. Met de rente van 0,35% biedt de Franse bank 0,05% meer dan Lloyds Bank - dat werkt onder de Duitse spaargarantie. De eerste bank die onder het Nederlandse garantiestelsel valt, vinden we pas terug op plek 6: Leaseplan Bank met 0,05% rente.

Hoogste spaarrente 8 juli 2021

Bekijk alle spaarrentes bij vrij sparen

Internationaal sparen via Raisin

Het internationale spaarplatform Raisin verzorgt de administratieve procedures voor het openen en beheren van een spaarrekening bij Renault bank. Raisin is in feite een spaarmarktplaats, waarbij de taalbarrière tussen spaarder en spaarbank overbrugd wordt. De spaarder hoeft niet direct te communiceren met de Franse bank, het platform zit ertussen.

Eerste Franse bank

Renault Bank is de eerste Franse bank die via Raisin bereikbaar wordt voor Nederlandse spaarders. Het is de 18e partnerbank van Raisin in Nederland. 

Met de introductie van zo’n sterk concurrerende spaarrekening biedt Renault Bank onze klanten de mogelijkheid om rendement te behalen op hun spaargeld met maximale flexibiliteit. De overvloed aan geld en de almaar dalende rentes in Nederland zijn niet van een tijdelijke aard, maar worden gedreven door structurele macro-economische factoren. Deze worden versterkt door de pandemie en het beleid van de ECB. Samen met Renault Bank, zijn we verheugd een uitstekende oplossing te kunnen bieden voor onze klanten.

Welkomstbonus voor nieuwe spaarders

Consumenten die voor het eerst een spaarproduct afsluiten bij het internationale spaarplatform Raisin krijgen op dit moment bovendien een welkomstbonus. De hoogte van die bonus is afhankelijk van het ingelegde bedrag: van € 10 bij € 5.000 inleg tot € 100 bij een storting van meer dan € 75.000. Het bedrag dat gestort wordt moet bovendien minimaal 6 maanden op de rekening blijven staan om recht te hebben op de bonus.

Raisin welkomstbonus 7 juli 2021

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.