Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Prijsplafond energie gunstiger

Tarieven omlaag, verbruiksgrens stroom omhoog

Tarieven omlaag, verbruiksgrens stroom omhoog

Het plan voor het prijsplafond voor gas en elektriciteit wordt aangepast. Na kritiek van diverse kanten heeft het kabinet besloten het verbruiksplafond voor elektriciteit naar boven bij te stellen, net als de maximumtarieven voor zowel gas als stroom.

Maximale prijs voor stroom en gas bijgesteld

In het eerste plan was voor stroom een maximale prijs van € 0,70  per kWh opgenomen, voor gas € 1,50 per kuub. Deze tarieven zijn nu aangepast naar respectievelijk € 0,40 en € 1,45. 

Maximale prijs voor gas en stroom

Verbruiksplafond elektriciteit hoger

De maximale tarieven gelden alleen voor het vastgestelde verbruiksplafond. Dat stond voor elektriciteit op 2.400 kWh per jaar, maar dat is opgetrokken naar 2.900 kWh. Er kan dus meer stroom verbruikt worden tegen een fors lager tarief dan in het oorspronkelijke plan.

Korting op energierekening in november en december

Dit prijsplafond gaat in per 1 januari 2023 en geldt voor een jaar. Voor de maanden november en december 2022 geeft de regering de burger een  vaste compensatie voor de hoge energierekening. Per maand krijgt ieder huishouden € 190 korting op de energienota – dat wordt geregeld via de energiebedrijven.

Aparte regelingen

Voor gebruikers van het warmtenet komt er een aparte regeling, net als voor kleine bedrijven die veel energie verbruiken. Deze regelingen worden nog nader uitgewerkt.

Energie besparen loont nog steeds

Deze insteek met een prijs- en verbruiksplafond stimuleert nog steeds om energie te besparen. Wie méér verbruikt dan het verbruiksplafond gaat voor de extra energie de (op dit moment fors hogere) marktprijs betalen. Om dat te voorkomen loont het flink om te besparen op het energieverbruik in huis.

Energie besparen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek