HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Prijsplafond energie gunstiger

Tarieven omlaag, verbruiksgrens stroom omhoog

Tarieven omlaag, verbruiksgrens stroom omhoog

Het plan voor het prijsplafond voor gas en elektriciteit wordt aangepast. Na kritiek van diverse kanten heeft het kabinet besloten het verbruiksplafond voor elektriciteit naar boven bij te stellen, net als de maximumtarieven voor zowel gas als stroom.

Maximale prijs voor stroom en gas bijgesteld

In het eerste plan was voor stroom een maximale prijs van € 0,70  per kWh opgenomen, voor gas € 1,50 per kuub. Deze tarieven zijn nu aangepast naar respectievelijk € 0,40 en € 1,45. 

Maximale prijs voor gas en stroom

Verbruiksplafond elektriciteit hoger

De maximale tarieven gelden alleen voor het vastgestelde verbruiksplafond. Dat stond voor elektriciteit op 2.400 kWh per jaar, maar dat is opgetrokken naar 2.900 kWh. Er kan dus meer stroom verbruikt worden tegen een fors lager tarief dan in het oorspronkelijke plan.

Korting op energierekening in november en december

Dit prijsplafond gaat in per 1 januari 2023 en geldt voor een jaar. Voor de maanden november en december 2022 geeft de regering de burger een  vaste compensatie voor de hoge energierekening. Per maand krijgt ieder huishouden € 190 korting op de energienota – dat wordt geregeld via de energiebedrijven.

Aparte regelingen

Voor gebruikers van het warmtenet komt er een aparte regeling, net als voor kleine bedrijven die veel energie verbruiken. Deze regelingen worden nog nader uitgewerkt.

Energie besparen loont nog steeds

Deze insteek met een prijs- en verbruiksplafond stimuleert nog steeds om energie te besparen. Wie méér verbruikt dan het verbruiksplafond gaat voor de extra energie de (op dit moment fors hogere) marktprijs betalen. Om dat te voorkomen loont het flink om te besparen op het energieverbruik in huis.

Energie besparen

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen